CoolClub pro IT odborníky

Samsung, Google a Qualcomm spojili síly: chystají platformu smíšené reality

22.02.2023

Nikdo to nečekal, i fanoušci jsou překvapení. Samsung, Google a Qualcomm uzavřeli partnerství a chystají společně platformu smíšené reality, která změní budoucí herní průmysl. Co a kdy můžete očekávat?

 

Novinky

 

Minulý týden během launch akce svého nového produktu, Galaxy S23, učinila společnost Samsung mnoho ohromujících oznámení. To, které všechny zaskočilo bylo doposud netušené partnerství Samsungu s Qualcommem a Googlem na chystané platformě smíšené reality. Nová technologie “XR“ je jen souhrnný název pro AR, VR, smíšenou realitu nebo také MR.

Za rok budou na trh uvedené nové produkty, ať už je to PlayStation VR headset, nový HTC Vive VR headset, nový Meta VR headset a pravděpodobně i první Apple VR headset, jak tedy Samsung produkt nebo produkty změní herní průmysl a kdy je můžete očekávat?

Samsung zatím nezveřejnil žádné detaily, ale zmínil, že XR technologie bude využívat Qualcomm Snapdragon XR platformu, která podporuje 5G a další technologie pro rozšířenou, virtuální i smíšenou realitu.

Pro zajištění toho, aby aplikace a služby byly schopny pracovat na různých zařízeních a platformách, bude připravovaná platforma využívat také technologie Google a pro lepší zážitek uživatele také AI. Zkrátka každá aplikace bude schopná se přizpůsobit specifickým požadavkům a preferencím každého uživatele.

Zatím není jasné, kdy se Samsung XR technologie objeví na trhu. Nicméně, s ohledem na to, že společnost spolupracuje právě s Qualcommem a Google, lze očekávat, že se nebude jednat o nijak vzdálenou budoucnost.

Ať už se jedná o jednotlivé produkty nebo celou platformu, technologie XR může opravdu změnit herní průmysl, který je stále více zaměřený na využití virtuální a rozšířené reality.

 

 

Připravila: Petra Sauerová