CoolClub pro IT odborníky

Počítačové brýle Apple budou stejně výkonné jako Mac, na trhu se objeví příští rok

03.12.2021

Apple chystá pro své fanoušky nový produkt, budou jím počítačové brýle pro rozšířenou realitu. Brýle budou stejně výkonné jako počítače Mac. Společnost Apple předpokládá jejich uvedení na trh již koncem roku 2022.

 

Novinky

 

Letos na podzim Apple uvedl nejnovější a nejvýkonnější verze procesoru M1 – M1 Pro a M1 Max, v nových modelech MacBook Pro. Očekávané brýle, které by měly být představeny na konci příštího roku budou s největší pravděpodobností také používat procesor založený na M1.

Obrovský výpočetní výkon, kterým budou nové brýle disponovat je pomůže odlišit od konkurence, protože budou provádět jednotlivé úkoly bez nutnosti připojení k iPhonu nebo MacBooku.

Společnost Apple podporuje rozšířenou realitu v iPhonu již několik let, ale počítačové brýle mají potenciál otevřít ještě více možností využití této technologie.

 


Původně se mluvilo o tom, že by nové brýle měly nahradit iPhony. Společnost se, ale nakonec rozhodla pokračovat ve své současné strategii a prezentovat je jako příslušenství k iPhonu. Mezi další technologické příslušenství, které je v současné době prezentováno jako doplňkové zařízení k iPhonu, patří AirPods a hodinky Apple Watch.

Zatím není jasné, jak bude vypadat konečná fyzická podoba tohoto nového produktu. V současné době se údajně vyvíjejí nejméně dvě verze.

 


Připravila: Diana Hovorková

Foto: idropnews.com