CoolClub pro IT odborníky

Elden Ring je ultimátní hra roku: Alespoň podle Golden Joystick Awards

02.12.2022

Elden Ring je mnohými pokládán za nejlepší hru letošního roku. Vydavatel Bandai Namco oznámil, že sedm měsíců po vydání se podařilo prodat přes 17 milionů kopií. Je dost možné, že se do konce roku podaří pokořit hranici 20 milionů. Není tak divu, že v Golden Joystick Awards získal čtyři výhry, a dokonce se chystá i desková hra!

 

PlayCool

 

Pozici nejlepší hry roku 2022 teď mírně ohrozilo vydání nového dílu God of War: Ragnarök. I přes to se Elden Ringu podařilo získat hned několik výher v cenách Golden Joystick Awards.

40. ročník soutěže se konal v úterý 22. listopadu. Hlasovat o vítězích napříč kategoriemi mohl každý. Celkový počet hlasů se pohyboval v milionech. Zároveň na Show přišel velký počet diváků v podobě hráčů a herních tvůrců, kteří chtěli být u toho, až jejich oblíbenec vyhraje.

 

Drtivé prvenství Elden Ringu

Elden Ring si odnesl rovnou čtyři Golden Joysticky. Zvítězil v kategorii „Ultimátní hra roku“. Další výhrou byla cena v kategorii grafického designu. Porazil tak i opěvovanou grafiku pokračování Horizon Zero Dawn: Horizon Forbidden West.  

Yasuhiro Kitao se zhostil děkovné řeči za tuto cenu a dodal, že jejich cílem bylo zajistit hráčům takový pocit, jako by se vydali na dobrodružnou výpravu. Aby tohoto docílili, soustředili se na umělecké ztvárnění hry, hlavně 3D grafiku. Díky tomu herní studio FromSoftware Inc. připravilo různorodé charaktery, mapy a lokality pro jedinečný herní zážitek.

Dále si hra odnesla cenu kritiků. Prvenství drží za multiplayer, což vyvolalo vlnu kontroverze napříč fanoušky. Zrovna multiplayer se setkal s kritickou odezvou napříč hráči, kteří si stěžovali na jeho nefunkčnost. Navíc tvůrci hry ze FromSoftware Inc. získali cenu nejlepšího herního studia roku. 

 

 

Vítězové dalších kategorií

Cenu za nejlepší příběh si odnesl Horizon Forbidden West. Nejlepší hra roku na PC je Return to Monkey Island. Na PlayStation toto prvenství získala milá kočičí adventura Stray, což mohlo být překvapením, protože soupeřila s významnými tituly jako The Last Of Us Part I, Sifu, Elden Ring, Horizon Forbidden West a Gran Turismo 7.

Na Xboxu vítězí Grounded a na Nintendu jednoznačně vyhrál Pokémon Legends: Arceus.

 

 

Stolní hra Elden Ring

Již dříve oznámená adaptace Elden Ring, kterou připravuje společnost Steamforged Games se konečně dočká zpracování. Před spuštěním desetidenní crowfundingové kampaně získal titul na Kickstarteru 40 000 followerů. Od samotného spuštění se za dva dny vybralo přes 2 000 000 dolarů.

Podle autorů na vás čeká zkoumání Limgrave. Kampaň bude plná jedinečných úkolů. Můžete se do ní pustit ve spolupráci s dalšími hráči, ale i sami za sebe, pokud máte odvahu. Příběh se vyvíjí podle toho, jaká rozhodnutí v průběhu uděláte.

Každé sezení je možné odehrát za 90-120 minut. Přičemž základní kampaň zabere celkem až 40 hodin. Po rozšíření 90 hodin. Hra obsahuje velké množství figurek, a ještě větší množství karet, těch je více než 2 500. O zábavu tak bude postaráno! Hra by měla vyjít předběžně v květnu 2024.

 

 

Tip! Úspěšná herní série The Last of Us se dočká seriálové adaptace

 

 

Připravila: Karolína Farná

Foto: Igdb.com