CoolClub pro IT odborníky

Age of Empires II dobývá i po 20 letech hráčská srdce

07.07.2019

Gamescom 2017. Mezi bezpočtem dalších her překvapilo oznámení Age of Empires IV. O sérii se pak dlouho mlčelo a mlčení letos provázelo i mohutnou E3, kde všichni po loňském tichu očekávali plno pikantních novinek vztahujících se ke čtvrtému dílu. Těch jsme se nedočkali, ale i po dvaceti letech k hráčům zdárně promlouvá Age of Empires II.

 

PlayCool

 

Nových informací k Age of Empires II se tak nikdo nedočkal, ale za to byla na letošní E3 představena Definitive Edition, která by měla uzavřít dvacetiletou kapitolu nezaměnitelného druhého dílu. Ten se v posledních letech dočkal nejprve neoficálního rozšíření, na které ale navázalo několik oficiálních rozšiřujících už tak velké množství hratelných národů. Přibyla také podpora pro moderní systémy a obrazovky s vysokým rozlišením. A přesně na tento zajetý trend se chystá navázat i prezentované Definitive Edition, která nechává asi málokterého pamětníka této herní klasiky chladným.

 

 

Zaměřeno na grafiku

Kromě staré dobré hratelnosti přinese DE především převedení staré grafiky do nového hávu. Hráči se tak můžou těšit na 4K Ultra HD rozlišení a plně remasterovaný zvuk, přičemž byly hudební motivy nahrány orchestrem, aby neztratily nic ze svého kouzla. Hra se také dočká nového obsahu, kdy přibude nová trojice kampaní s názvem The Last Khans, v níž se patrně dočkáme tažení za některé z kočovnických národů. Přibudou totiž i čtyři nové civilizacemi, konkrétně půjde o Bulhary, kočovné Kumány, Litevce a Tatary.

Jelikož letos slavíme dvacet let od vydání, nebudou hráči na staronový zážitek čekat příliš dlouho. Brzy po skončeném E3 by měla dorazit beta, do které se můžete přihlásit na oficiálních stránkách série, a plná verze dorazí - také ještě tento rok.

 

 

Připravil: Pavel Skoták