CoolClub pro IT odborníky

Stablecoiny jako forma platby. Britská vláda už má plán

21.04.2022

Britská vláda představila plán s kroky, které povedou k uznání stablecoinů jako platné formy platby. Toto oznámení je jedním z řady opatření, která mají z UK učinit globální centrum pro kryptoaktivní technologie a investice. Jaké jsou další kroky, které má Spojené království v plánu?

 

Novinky

 

Stablecoiny se dostanou do rámce regulace, což jim otevře cestu k tomu, aby se ve Spojeném království používaly jako uznávaná forma platby. K dalším krokům patří například uzákonění sandboxu pro infrastrukturu finančního trhu, který má firmám pomoci v inovacích, nebo CryptoSprint spolupráce s královskou mincovnou na NFT.

Jedná se tak o součást balíčku opatření, která mají zajistit, aby odvětví finančních služeb ve Spojeném království zůstalo na špičce technologického vývoje, přilákalo investice a pracovní místa a rozšířilo nabídku pro spotřebitele.

„Chceme, aby podniky zítřka vznikaly zde ve Spojeném království, a účinnou regulací jim můžeme dodat důvěru, kterou potřebují k dlouhodobému uvažování a investicím,“ vysvětluje kancléř státní pokladny.

Vize Spojeného království stát se globálním centrem pro technologii kryptoaktiv byla představena v projevu ministra financí Johna Glena na Innovate Finance Global Summit. Jinými slovy, pokud plánujete v budoucnu rozjet byznys v cryptu, Spojené království vám bude určitě otevřené.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová