CoolClub pro IT odborníky

Když umělá inteligence tvoří: 5 nejlepších AI generátorů, které malují slovy

21.11.2022

Generátory, které jsou schopny na základě umělé inteligence vytvořit umělecká díla, jsou stále oblíbenější. V dnešní době je jich velké množství k vyzkoušení zdarma a nabízejí skvělou službu i zábavu. Přestože jich je hodně, vzájemně se liší, a to zejména stylem umění, které vytváří. Jaký styl je ten váš?

 

Magazín

 

Generování obrázků na základě textu patří v současnosti ke špičce vývoje umělé inteligence. Představte si to: zadáte klíčová slova a umělá inteligence vám z nich vytvoří obraz na míru. Zaujalo vás to, nebo znechutilo? Ať tak či tak, trendy "AI obrazy" ovládají internet.

 

Jak na to?

Najděte svůj oblíbený generátor a zadejte do něj klíčová slova podle toho, co chcete na obrazu mít. Zadávat text se doporučuje v angličtině a co nejpřesněji. Ve chvíli, kdy do algoritmu vložíte data a instrukce, začíná se sám učit. Vývojáři již umí napsat algoritmy, které se učí konkrétnímu druhu estetiky pomocí analýzy tisíců vstupních obrazů, ze kterých následně generují obrazy v různých stylech.

 

DALL– E 2

DALL-E 2 je považován za nejlepší AI nástroj na generování obrázků. Základní systém z textu rozpozná, co po něm chcete. Druhá část systému pak vygeneruje několik různých obrazů. Při zadání stejného požadavku se nikdy nevygeneruje stejný obraz, každý je unikátní. Může jít o kresby, realistické fotografie, 3D grafiku, vše v různých uměleckých stylech.

Nástroj obsahuje i další funkce, které umožňují zvětšování a zmenšování obrázků bez ztráty kvality. Dostupné jsou také nástroje pro vývojáře, které zajišťují jedinečné kompozice. První generace byla trénovaná na více než 400 milionech obrázků z internetu. Dnes DALL – E 2 pracuje s 3,5 miliardami parametrů.

Tvůrce DALL – E 2 uvádí, že tento nástroj podporuje více než 1,5 milionu aktivních uživatelů, kteří denně produkují dva miliony obrázků. Od konce září letošního roku se může registrovat k jeho užívání i veřejnost a zdarma! První měsíc získáte 50 kreditů zdarma, které slouží ke generování obsahu. Každý další měsíc obdržíte 15 generování. Chybějící kredity navíc si následně musíte dokoupit.

 

 

TikTok

Na sociální síti TikTok se šířil trend: do generátoru stačilo napsat vaše datum narození a umělá inteligence vygenerovala obraz, který měl podle tohoto trendu znázorňovat, jak vypadal váš minulý život. Chcete to zkusit? Stačí vyhledat filtr AI Greenscreen a zábava může začít!

 

Photosonic

Photosonic je opět nástroj, který dle vašich požadavků dokáže vygenerovat obrázek, nebo již existující fotografii převede do jiného kreativního stylu. Díky tomu můžete lehce tvořit nekonečné množství obsahu na vaše sociální sítě, poutavé vizuály, newslettery nebo tapety.

Photosonic zvládá širokou škálu vstupů, od jednoduchých po složité, od abstraktních po realistické a od přirozených po fantazijní. Zkrátka kreativitě se meze nekladou.

Nevýhodou je, že používá kreditní platební systém. Než se rozhodnete, zda chcete pokračovat v registraci, můžete si tento nástroj vyzkoušet s pěti bezplatnými kredity.

 

 

Starryai

Dalším oblíbeným generátorem je Starryai. Liší se od ostatních hlavně tím, že váš text převádí do uměleckého stylu. Z textu se tak doslova stává umění. Mnoho výsledných obrazů je ve fantasy stylu. Název je inspirován tím, že nástroj vyniká tvorbou noční krajiny.

Zaujal vás? Každý den můžete vygenerovat pět uměleckých děl zdarma. K používání vám stačí se zaregistrovat pomocí e-mailu. K dispozici je pro Android i iOS, ale můžete tvořit i na vašem počítači.

 

Dream

Dream dokáže vytvořit obrázky zase v jiném světle než ostatní generátory. Stylově jeho tvorba odpovídá steampunku, street artu nebo může vyprodukovaná tvorba působit psychedelicky.

Dream je dostupný na webu wombo.art. Nejdřív zadáte klíčová slova, ze kterých má být obrázek vytvořený. Poté vyberete z uměleckých stylů podle vašich preferencí a jedinečné dílo je na světě! Tento nástroj funguje i pro Android či iOS. Navíc má Dream komunitu na Discordu, kde můžete své výtvory vzájemně sdílet.

 

 

Připravila: Karolína Farná