CoolClub pro IT odborníky

Prosincové herní pecky: svátky ve znamení zábavy

22.12.2022

Gamerům bude o svátcích hej - budou mít na svého koníčka dostatek času. A to se hodí zejména k tomu, vyzkoušet hlavní prosincové pecky, které v tento měsíc vyšly. Teď už se nemusíte honit po obchodech nebo výdejnách balíků, teď už můžete v klidu hrát. Dáte si třeba sci-fi a fantasy, protkané párem hororových kousků?

 

PlayCool

 

Které TOP herní tituly pro vás za měsíc prosinec vybrala naše herní redaktorka Lucka?

 

The walking dead: Saints & Sinner chapter 2: Retribution – Meta Quest 2

Měsíc nám začal druhým dílem VR titulu ze známé série The walking dead, která nás hodí do role „Turisty“ v New Orleans. Jestli vaše postava bude kladná, budete pomáhat přeživším a plnit jejich questy, nebo záporná a budete přeživší raději okrádat, je zcela na vás. Vezměte tedy své morální zásady, chopte se některé z nových zbraní a vydejte se do ulic nově přidaných lokací.

 

Marvel´s Midnight suns – PC, PS4, PS5, Xone, Xseries, NS

Další hra na seznamu potěší hlavně příznivce Marvelu. Midnight suns nám přináší studio Firaxis games, tvůrce populární série Xcom, jejíž prvky můžeme pozorovat i zde. V roli Huntera, hrdiny, kterého si můžete přizpůsobovat jak vzhledově, tak reakcemi, se pustíte do boje s démonickou Lilith a její hordou. Na pomoc vám přispěchají známí hrdinové z X-menů, Avangerů i jiní, s nimiž si po čas hry budujete vztahy. Tak na nic nečekejte a jděte se stát legendou.

 

Need for speed Unbound – PC, PS5, Xseries

Need for speed je už taková každoroční klasika. V posledním díle se zábavnou grafikou se snažíte vyhrát „The Grand,“ ultimátní pouliční závod odehrávající se v Lakeshore. Největšími taháky hry jsou samozřejmě plnění garáže zajímavými automobilovými kousky, nelegální závodění i ujíždění policistům. Tak porazte všechny své nepřátele a udělejte si jméno, na které nikdo nezapomene!

 

 

The Callisto Protocol – PC, PS4, PS5, Xone, Xseries

Od tvůrců kultovní sci-fi série Dead space dorazil nový kousek. Hra bude mít samostatnou recenzi, nicméně přišlo mi důležité ji zde zatím alespoň připomenout.

 

Divine Knockout – PC, PS4, PS5, Xone, Xseries

Divine Knockout přináší roztomilou PVP hru ze třetí osoby, kde se jakožto malí mytologičtí bozi budete snažit vyhodit své protivníky/přátele z mapy dřív, než oni vyhodí vás. Taková lehčí přátelská šikana může začít!

 

Hello neighbor 2 – PC, PS4, PS5, Xone, Xseries

Jednička nás bavila a lekala, a tak není velkým překvapením, že dorazil druhý díl. Ve městě Raven Brooks se ztrácí děti, ale sousedé vypadají, že o ničem neví, nic neviděli, ale jejich chování není úplně normální. Vy jste zvídavý novinář, který se rozhodne přijít problému na kloub.

Zvládnete ale přelstít umělou inteligenci sousedů, kteří se učí společně s vámi? Zvládnete se vloupat do jejich domů a odhalit všechna hrozivá tajemství? Zkuste to!

 

 

Knights of Honor II: Sovereign – PC

V tomto pokračování se vžijeme do role krále jednoho z hratelných národů a budeme se snažit ovládnout Evropu! Budete-li chtít úspěchu docílit dobitím, diplomacií či špionáží u dvora, je jen na vás. Real-timová hra nabízí možnost pauzování, které vám dá čas na promyšlení každého dalšího kroku.

 

Kynseed – PC

Objevovat tajemství země Quill a jejích zajímavých obyvatel se vydáme v nové hře Kynseed, která se díky rozkošné pixelové grafice zdá být akčnější verzí milované hry Stardew Valley. I zde budete budovat, craftit, vařit, farmařit a starat se o rodinu a zažívat nejedno dobrodružství. Jaké jsou vlastně všechny rozdíly, a naopak jaké jsou podobnosti se Stardew? No, pojďme to zjistit.

 

Ixion – PC

Podle samotných tvůrců je Ixion hra mnoha směrů. Obsahuje prvky budovatelské, survivalové i badatelské. Jako Administrátor jste v čele vesmírné stanice Tiqqun, která se snaží najít nový domov pro lidskou rasu. Objevujete a prozkoumáváte nové hvězdy a planety, řešíte chod celé stanice od infrastruktury po management lidí a na vašich rozhodnutích závisí dopad celé mise.

 

 

Afterglitch – PC, Xone, Xseries

Experimentální průzkumná sci-fi, lépe se tato hra popsat nedá. Jste astronautem cestujícím multidimensionálním vesmírem při hledání cizích ras. Hra od tvůrce Vladimíra Kudělky, který za svůj předchozí titul získat ocenění za Umělecký přínos české herní tvorbě v roce 2015. Nyní přináší neskutečné vizuální dobrodružství jež sahá napříč prostorem a časem, ke kterému ho inspirovali ilustrace z druhé poloviny 20. století a hyperspace v moderním umění.

Co přesně od této hry čekat nelze přesně říct, hádám, že to budeme muset vidět/zažít.

 

Choo-choo Charles – PC

Kdo by neměl rád mašinky? Nějaká ta zábavná oddechovka plná rozkošných…. Ou, počkat? Rozkošné mašinky? Ale vůbec! Charles je dost zákeřná mašina, trošku jako mašinka Tomáš, kterému pěkně hráblo, narostly mu pavoučí nožičky a rozhodl se, že vás chce zabít!

Ale nebojte, vy nejste tak křehcí, jak by se mohlo zdát, máte svoji vlastní mašinu, kterou můžete za získané předměty z questů vylepšovat a dát tak „Karlovi“ pěkně za vyučenou. Charles je velmi nezbedná mašinka, pojďte mu ukázat, že vy umíte být nezbednější!

 

Dragon quest treasures – NS

Ve stejný den vyšel ještě titul čistě pro Nintendo Switch. Další díl Dragon questu nás vrhne do dobrodružství sourozenců Erika a Mii, žijících na vikingské lodi a snících o dobrodružstvích ve světě při hledání velkolepých pokladů. Jedné noci se jejich sen splní, když jsou podivnými bytostmi Porcusem a Purrsulou vtažení do tajemného světa Draconia plného pokladů, které jen čekají, než je někdo najde.

 

 

Wavetale – PC, PS4, PS5, Xone, Xseries, NS

Další akční adventura odehrávající se ve vodním světě vás hodí do role mladé Sigrid, jež se spřátelí s mystickým stínem, který jí dává schopnost chodit po vodě. Vaším úkolem bude odhalit svou minulost, objevovat skrytá tajemství a zachránit ostrovany od záhadných mořských monster. Idylicky vypadající rozkošná grafika by vás mohla chytnout za srdce.

 

High on life – PC, Xone, Xseries

A jedna velmi zajímavá sci-fi hra, od tvůrců Ricka a Mortyho a Solar Oppsite, vyšla i na můj svátek 13/12. Že je co slavit? Doufám! Vtipně vypadající grafika a neméně vtipně znějící příběh nám dávají naději.

Jste čerstvě odmaturovaný puberťák bez práce a ambicí, minimálně do té doby, než na zemi vpadne zákeřný mimozemský kartel v čele s Garmantuousem, který chce lidskou rasu využít jako drogu.

Vám nezbyde nic jiného než se vrhnout na dráhu mezigalaktického lovce odměn, který vysvobozuje a poté používá charismatické mluvící zbraně (kdo by si při tom nevzpomněl na Skippyho, že?). Váš úkol v tomto dynamickém měnícím se světe je jasný, zničit celý gang a zachránit lidstvo!

 

 

Blacktail – PC, PS5, Xseries

V této krásně vypadající dobrodružné RPG fantasy hře s prvky hororu se vydáte ve stopách legendy. Budete sledovat, vlastně doslova zažívat, události předcházející vzniku Baby Yagy.

Od vyhnání z rodné osady ve svých 16 letech kvůli obvinění z čarodějnictví, po přežívání v lese, lovení zvěře kvůli přežití, učení se lukostřelby, získávání receptů na lektvary a jejich míchání, to vše a mnohem více vám tato tajemná hra nabídne. Duchové vás budou provázet po stopách živoucích vzpomínek, abyste rozluštili tajemství, která ukrýváte.

 

Cygnus Enterprises – PC

A na závěr tu máme opět sci-fi. Tentokrát kombinaci akčního RPG, budovatelství a sandboxu. Musíte přežít v neprozkoumaném mimozemském světe Mytilus, kde vás kdejaká nepřátelská bytost zkouší zabít.

Vaším úkolem, ale není pouze dostávat se na exotické lokace a prozkoumávat je, ale též budovat a předělávat svoji základnu a získávat zdroje pro stavbu dalších budov, postarat se o své podřízené a vést je ke šťastnému životu. Troufáte si?

 

Tip! Hráčský Ježíšek 2019: Cesta do hlubin gamerovy duše

 

 

Připravila: Lucie Sovová
Foto: Steamstatic, https://cdn.akamai.steamstatic.com