CoolClub pro IT odborníky

Fortnite je nyní zdarma na Xbox Cloud Gaming

17.05.2022

Technologický gigant Microsoft experimentuje s nabídkou své cloudové služby. Nyní tak zdarma nabízí multiplayerový hit Fortnite od Epic Games.

 

Novinky

 

Od spuštění služby Xbox Cloud Gaming společnosti Microsoft uplynuly dva roky a během této doby ji pro streamování her využilo více než 10 milionů lidí po celém světě. Toto číslo se pravděpodobně ještě o něco zvýší v důsledku partnerství s Epic Games, které přineslo možnost si zdarma zahrát celosvětový hit Fortnite.

Zahraje si každý, a to bez nutnosti platit předplatné Xbox Game Pass Ultimate. Stačí mít Microsoft účet, na který se přihlásíte zde, a jakékoliv zařízení s internetovým prohlížečem. Hru si můžete užívat prostřednictvím dotekové obrazovky či připojeným Bluetooth ovladačem.

Společnost věří, že streamování bude do budoucna představovat klíčový způsob hraní her. Fortnite je její tzv. první vlaštovkou, skrze kterou chce oslovit více lidí. Postupně má přirozeně v plánu rozšířit svou nabídku free-to-play titulů. Jakou hru byste chtěli do seznamu přidat vy?

 

 

Připravila: Kristýna Nováková