CoolClub pro IT odborníky

Novinky v Microsoft Teams, které vám usnadní život

11.11.2022

Virtuální schůzky jsou čím dál běžnější možností, jak spolu komunikovat. Proto se na vývoji aplikací a jejich funkcí, které nám jsou v tomhle ohledu nápomocné, neustále pracuje. Microsoft Teams přichází s novými inovacemi, které vám usnadní život!

 

Novinky

 

Přiřazení míst v řežimu Together

Díky režimu Together budete mít na virtuální schůzce pocit, jako byste byli ve stejné místnosti spolu s ostatními členy. Organizátoři a přednášející navíc můžou účastníkům přidělovat místa.

 

Přepnutí sdíleného obsahu do samostatného okna

Dříve jste mohli jednotlivé konverzace, schůzky a hovory v aplikaci Teams přepnout do samostatného okna, což vám dokázalo zjednodušit práci. Nově takto můžete oddělovat nejen konverzace, ale i sdílený obsah schůzky. Díky tomu jde snadno zobrazit sdílený obsah i účastníky.

 

Živé překlady titulků v aplikaci Teams Premium

Titulky pro Microsoft Teams poskytují překlady, které se tvoří v reálném čase, díky pomoci umělé inteligence. Vybírat můžete ze 40 mluvených jazyků. Tato funkce pomáhá odbourávat jazykové bariéry a zefektivnit komunikaci na schůzkách.

Titulky jsou zatím dostupné pro všechny uživatele, ale později bude potřeba mít licenci Microsoft Teams Premium.

 

Aktualizovaný doprovodný režim pro uživatele systému Android

Pro lepší zážitek byl aktualizován režim společníka. Ten účastníkům poskytuje rychlý přístup k funkcím pro zapojení do konverzace, jako je chat, živé reakce a Microsoft Whiteboard. Dále je možnost připojit se ke schůzce, nahrát PowerPointovou prezentaci, ztlumit zvuk v místnosti, zapnout a vypnout kamery v místnosti a další.

Uživatelé mají přístup k seznamu účastníků, živým reakcím a zvedání rukou, aby se mohli snadno zapojit. Tento aktualizovaný režim společníka byl dříve k dispozici v systému iOS. Nyní je nově k dispozici i v systému Android.

K dispozici je mimo uvedené detailní přehled o kompletní historii hovorů.

 

 

Připravila: Karolína Farná