CoolClub pro IT odborníky

3 nejlepší kapesní herní konzole roku 2023

02.06.2023

Je gaming váš koníček? Způsob, jak si nejlépe odpočinete od povinností všedního dne? Pak jste tu správně. Dnes ale nebude řeč o hrách, PS5 nebo Xboxu, ale představíme vám 3 nejlepší handhold gaming konzole roku 2023. 

 

PlayCool

 

Přestože herní konzole jako PS5 a Xbox řady X jsou velice schopné a posouvají současnou generaci herních hardwarů zase o kus dál, mohou být omezující, a to hlavně pro své rozměry. Teoreticky si je s sebou můžete vzít ke kamarádovi, ale není to úplně praktická záležitost. A právě proto vznikli kapesní herní konzole, dnes tu pro vás máme tipy na ty 3 zatím nejlepší za rok 2023.

 

  1. Nintendo Switch OLED

Jedničkou na trhu za rok 2023 je zcela jistě vylepšená verze populární herní konzole Nintendo Switch, Nintendo Switch OLED, která byla uvedena na trh v roce 2021 jako nástupce původního modelu.

Ačkoliv hardware zůstal stejný jako u předchůdce, změnila se velmi důležitá maličkost, a to obrazovka, která je na cestách naprosto zásadní. Proto tou největší předností je bezpochyby nový 7palcový OLED displej, který tak poskytuje mnohem živější a zcela pohlcující zážitek.

Nechybí mu ani lepší kontrast nebo věrnější barvy. Mimoto získáte paměť o kapacitě 64 GB, což umožňuje ukládat větší množství her. Jako nevýhoda může být vnímáno ponechání stejného hardwaru bez jakýchkoliv vylepšení a fakt, že zařízení s lepším displejem stále nepodporuje 4K rozlišení, což může být pro fanoušky zklamání.

 

  1. Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite skončilo v našem žebříčku na druhém místě a stane se pro vás tou nejlepší volbou v případě, že máte omezený rozpočet. Koupí tohoto modelu totiž získáte levněji model v kompaktním a ergonomištějším provedení, než je Nintendo Switch. Dostane se vám tak do ruky pohodlnější design pro přenosné hraní než u Switche, ale se stejným výkonem, což je obdivuhodné.

Nevýhodou může být nemožnost připojit konzoli k televizi, což hráče skutečně omezuje jen na handheld režim. Zároveň to znamená, že nebudete moci využít výhod multiplayeru. Také není kompatibilní se všemi hrami, které podporuje Switch, jelikož některé hry vyžadují možnost odpojit ovladače nebo funkce spojené s TV režimem.

 

  1. Valve Steam Deck

Steam Deck je spíše kapesní počítač než jen herní konzole, ale má všechno, co na cestách pro hraní potřebujete, a tak zastává 3. místo. Ani zde se ale nedočkáte Full HD rozlišení.

Tento pomocník je malý, ale velmi mocný, zvládne totiž díky dostatečnému výkonu zpracovat stovky her z vaší stávající knihovny služby Steam, aniž byste potřebovali specializovaný herní počítač nebo streamování.

Tím se myslí například Spider-Man: Miles Morales, Death Stranding nebo Elden Ring. Máte tak v ruce zážitek jako na plnohodnotné domácí konzoli.

 

 

Připravila: Petra Sauerová