CoolClub pro IT odborníky

Česko.Digital a platforma Stojíme za Ukrajinou vytvořili webový rozcestník na pomoc Ukrajině

02.03.2022

Česko.Digital společně s platformou Stojíme za Ukrajinou spustili 25. 2. webový rozcestník stojimezaukrajinou.cz. Tento web usnadní cestu všem, kteří chtějí pomoci, ale neví jak. A z druhé strany těm, kteří pomoc naopak potřebují, ale neví, kam se obrátit. Dalším cílem je zamezení tříštění informací a duplikaci práce. 

 

 

Pomáhat může kdokoli, kdo má možnost poskytnout například ubytování, dopravu, materiální podporu nebo třeba tlumočení. Stačí vyplnit formulář se jménem, kontaktními údaji a konkrétní pomoc, kterou je dotyčný ochoten poskytnout. Neziskové organizace podílející se na vzniku databáze chtějí, aby byla poskytovaná pomoc spolehlivá a bezpečná, proto může vyřízení komplexnějších nabídek takové pomoci trvat déle.

Neziskovky totiž podle svého vyjádření chtějí dbát na to, aby byla nabízená pomoc promyšlená, spolehlivá a bezpečná. Agentury podílející se na projektu pracují nyní i na kampani s názvem Pomáháme Ukrajině, pro kterou shání mediální prostor, stejně tak pro další kampaň, která bude bojovat proti dezinformacím. Obě by měly být prezentovány jak online, tak i formou televizní kampaně.

 

Stojíme za Ukrajinou

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Shutterstock