CoolClub pro IT odborníky

5 super tipů na adventní kalendář pro programátory

28.11.2022

Adventní kalendáře se na nás sypou ze všech stran už od půlky podzimu. Věděli jste ale, že existují i kalendáře určené pro vývojáře a programátory? Přinášíme 5 tipů pro všechny, kteří si vánoční odpočítávání chtějí užít kódováním, anebo se ho takto stylově naučit.

 

Magazín

 

Java Advent

Projekt Java Advent odstartoval v roce 2012. Hlavní myšlenkou bylo zásobit programátory zajímavým obsahem v období vánočního adventu. Na tvorbě tohoto adventního kalendáře se tedy můžete podílet i vy! Stačí tvůrcům poslat zajímavý článek, který by mohl zajímat cílovou skupinu IT nadšenců.

 

Advent of Code

Pro ty nejpokročilejší a nejnáročnější programátory je tady Advent of Code od vývojáře Erica Wastla. Ten přišel s první verzí programovacího kalendáře už v roce 2015. Jak takový kalendář vypadá?

Pod každým adventním dnem se skrývá jeden programátorský úkol, který můžete, ale nemusíte splnit. Úkoly by měly prověřit vaše znalosti. Úkoly jsou s blížícími Vánocemi čím dál obtížnější, řešit je můžete v libovolném programovacím jazyce. Jak se vám vedlo můžete zjistit v žebříčku nejlepších výsledků.

 

 

24 Ways

Dalším online adventním kalendářem, je 24 Ways. Ten je v provozu každý advent už od roku 2005. Již od prvního dne adventu zveřejňuje zajímavý návod nebo diskusi napsanou profesionálem v oboru. Zaměřuje se zejména na webový design, ale obsahuje také vše o tom, jak webové stránky naprogramovat.

 

Christmas Experiments

Tento kalendář vám každý den zobrazí jeden z experimentů dělaný ve WebGL. Na obsahu Christmas Experiments se podíleli digitální umělci. 

 

UXmas

Pokud patříte mezi fanoušky UX, je tu pro vás kalendář UXmas. Ten vás bude každý den zásobovat článkem, videem či návodem, jak na UX. 

 

 

Připravila: Karolína Farná