CoolClub pro IT odborníky

Nenechte si ujít: Top technologické trendy února 2023

03.03.2023

Ve světě technologií se nikdy nespí a s dalším měsícem přichází i další série technologických trendů nebo chcete-li novinek. Které to jsou?

 

Novinky

 

LEGO, nejpopulárnější stavebnice na světě, nyní přichází s novou konceptuální bezdrátovou nabíječkou, se kterou můžete vsadit na ještě více zábavy. Nejen, že je vyrobena z klasických LEGO kostek, ale především je kompatibilní se všemi zařízeními podporujícími bezdrátové nabíjení.

Kromě toho, že je vybavena konektorem USB-C umožňujícím připojení k počítači nebo jinému zdroji napájení, je její součástí i LED dioda signalizující nabíjení. Hledáte zábavný a inovativní způsob nabíjení svých zařízení? Pořídit si ji můžete ve třech různých barvách.

 

ASKA představila svůj funkční prototyp létajícího auta A5 eVTOL. Jedná se o VTOL, což znamená, že je schopné startovat a přistávat přímo svisle, podobně jako vrtulník. Auto bylo představeno v plně funkčním stavu, který umožňuje řízení, vzlet i let. Vzlétnou dokáže až do výšky 914 metrů a dosáhne rychlosti až 150 km/h.

Díky speciálnímu pohonu zajišťuje auto bezpečný let i v nepříznivých podmínkách a je navržen tak, aby byl schopen létat po dobu až 45 minut. Dobíjení baterie lze jak ze sítě, tak i za letu.

ASKA tvrdí, že jejich nový model eVTOL je bezpečný, efektivní a cenově dostupný a jeho účelem je poskytnout lidem možnost překonávat vzdálenosti v krátkém čase, spolu s minimalizováním dopadu na životní prostředí.

Sony PlayStation 6 je koncept, který ukazuje, jak se může ikonická herní konzole vyvíjet ve své další iteraci, aby uspokojila širší spektrum nadšených hráčů. Konzole se vyznačuje svým úhlovým designem, který je elegantní a ostrý, což ji odlišuje od PlayStation 5 a jejích měkčích linií a zaoblených hran.

Zároveň je vybavena moderními technologiemi, a tak například nabízí podporu pro 8K rozlišení, což hráčům zprostředkovává vysoce kvalitní obraz a zvuk, stejně jako je schopna streamovat hry nebo hráčům dovoluje hrát hry s nižší latencí a lepší odezvou. Tento koncept se zdá být velmi slibný.

The Tempo Move je prostorově úsporný tréninkový set, který byl vyhlášen časopisem Shape's nejlepší fitness novinkou roku 2023. Jedná se o vhodnou pomůcku pro ty, kteří chtějí posílit a zlepšit své zdraví, ale zároveň potřebují maximálně kompaktní a skladnou pomůcku.

Set obsahuje veškeré náčiní potřebné pro účinný trénink, jako jsou švihadla, kettlebelly, TRX systémy a další. Navíc je vybaven dalšími funkcemi, jako je digitální tréninkový plán, který pomůže s dosažením stanovených cílů nebo skvělou aplikací, se kterou budete trénovat ještě lépe, a navíc měřit své výsledky.

Nejen, že jde o cenově dostupnou variantu, ale také je to skvělá volba pro každého, kdo se chce zlepšit a získat silnější tělo.

Apple Magic Mouse 2 je jedna z nejpopulárnějších počítačových myší, kterou vlastní už miliony uživatelů. Aktuálně se na trhu ale objevilo přídavné vybavení, které uživatelům přináší více možností.

Nabídne uživatelům ergonomičtější tvar, který přinese více pohodlí a sníží riziko možného zranění. MouseBase umožňuje uživatelům nastavit si myš tak, aby vyhovovala jejich potřebám, ať už to bude ve vodorovné či svislé poloze.

 

 

Připravila: Petra Sauerová