CoolClub pro IT odborníky

Hra God of War se nejspíš dočká seriálové adaptace

30.03.2022

Seriálové adaptace známých počítačových her nejsou ničím neobvyklým. Na dohled je momentálně i seriálová adaptace ke hře God Of War, na které pracují společnosti Amazon Studios a PlayStation Productions. A máme se na co těšit!

 

PlayCool

 

Server Dealine informoval, že společnosti Amazon Studios a PlayStation Productions jednají o seriálové adaptaci slavné videoherní série God of War. Na projektu by se měli podílet scénáristé Mark Fergus a Hawk Ostby, známí především díky práci na seriálu Expanze a na filmech Potomci lidí nebo Iron Man.

Sony a Amazon zatím nechtějí o plánovaném projektu prozradit více informací. Jedno je, ale jisté God of War si svou seriálovou adaptaci zaslouží.

Hra God of War je jedna ze zásadních vlajkových lodí PlayStationu. Jedná se o nejdéle fungující hru společnosti Sony, která zahrnuje sedm hlavních her pro čtyři konzole. Poslední díl série z roku 2018 způsobil menší restart děje tím, že představil hráčům Atrea, syna hlavního hrdiny Krata.

V současné době vývojáři ze studia Sony Santa Monika pracují na pokračování hry God of War s podtitulem Ragnarok, která by měla vyjít někdy v letošním roce. 

God of War nebude jedinou seriálovou adaptací hry od Sony Pictures TV a PlayStation Productions. Společnost v současnosti připravuje hned několik filmových nebo seriálových zpracování inspirovaných svými úspěšnými videohrami. Oficiálně byly potvrzeny plánované seriály The Last of Us, Twisted Metal a také film Ghost of Tsushima.

 

 

Připravila: Diana Hovorková

Foto: images.igdb.com