CoolClub pro IT odborníky

Nový Pán Prstenů se blíží. Jako vůbec nejdražší TV seriál s rozpočtem 465 milionů dolarů

28.07.2022

Už 2. září dorazí na obrazovky nejnákladnější televizní projekt všech dob. Rozpočet seriálu The Rings of Power dosahuje už jen první sérií na rekordních 465 milionů dolarů. Peter Jackson, režisér filmů Pána prstenů a Hobita, ale není tentokrát součástí. Showrunnery jsou doposud poněkud neznámí J. D. Payne a Patrick McKay. Splní očekávání fanoušků?  

 

CoolMovie

 

Novodobé filmy Pána prstenů, režírované Peterem Jacksonem podle oblíbených románů J. R. R. Tolkiena patří mezi nejvýdělečnější a nejoceňovanější filmy všech dob. Jsou to výjimečná fantasy díla o moci, odvaze a ztrátě, o to lepší zpráva je, že s nimi není konec.

Na začátku září vypustí Amazon nový seriál s názvem Lord of the Rings: The Rings of Power odehrávajícím se ve Druhém věku Středozemě, a to až tisíce let před událostmi z knih Hobit a Pán prstenů. Zavede diváky do doby, kdy se teprve utvářely velké mocnosti, naděje visela na těch nejtenčích nitkách a největší padouch hrozil zahalením celého světa do temnoty.

 

Příběh prstenů

První série začíná v době relativního míru a provádí nás souborem známých i zcela nových postav, které čelí dlouho obávanému návratu zla do Středozemě. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor, přes majestátné lesy hlavního města elfů Lindonu, úchvatné ostrovní království Númenor až po nejvzdálenější kouty mapy, vyryjí tyto postavy a království dědictví, které bude žít ještě dlouho po jejich odchodu.

Doposud bylo možné na plátně sledovat pouze příběh jednoho prstenu, ale před tím, než byl pouze jeden, jich bylo mnoho… V seriálu se tvůrci podělí o epický příběh všech. Hlavními hrdiny budou půlelf Elrond a elfka Galadriel, která vycítí blížící se hrozbu a pokusí se jí spolu s Elrondem předejít. 

 

 

Věrnost Tolkienově vizi

Cílem tvůrců seriálu je udržet ho konzistentní s filmovým provedením P. Jaksona, zároveň ale chtějí přispět svými nápady a jít vlastní cestou. Vzhledem k rozpočtu první série, který je vyšší, než za celou dvanáctihodinovou trilogii, mají opravdu velké pole působnosti. A tak se můžeme těšit na velkolepé výpravy, fantastická stvoření či epické souboje a bitvy provázené působivými efekty. 

Amazon odhalil první záběr nového seriálu už loni v srpnu. Mnohé diváky potěšil vizuální podobností se známými filmy Petera Jacksona a příslibem epického příběhu jako z hloubi historie fantazijní Středozemě po vzoru Tolkiena. Avšak po zveřejnění dalších plakátů a prvního teaseru se tvůrci začali setkávat s větší skepsí. Objevily se pochybnosti o věrnosti Tolkienově vizi a snaze tvůrců updatovat seriál do dnešní doby prostřednictvím rasově diverzifikovaného obsazení. 

Premiéru bude možné sledovat exkluzivně na Prime Video. Ať už to dopadne jakkoliv, určitě nás čeká nevídaná podívaná a divácký zážitek, který bude stát za to.

 


Připravila: Petra Sauerová

Foto: Facebook