CoolClub pro IT odborníky

Co přinesl Ježíšek hráčům služeb PS Plus a Games with Gold?

06.12.2019

Začátkem každého měsíce se hráči, kteří využívají předplacených služeb pro konzole PlayStation a Xbox, mohou těšit na tituly zdarma. Pojďme se podívat na úrodu posledního měsíce tohoto roku. Jaké herní tituly Ježíšek hráčům letos nadělil?

 

PlayCool

 

PlayStation Plus – bitva s mechy a motocrossové závody

Na PlayStation 4 si přijdou na své milovníci velkých, obrněných věciček i příznivci vůně benzínu. Bojovat se dá mnoha způsoby - buď s po zuby ozbrojeným titánem, nebo s nohou na plynu a rukama na řídítkách.

 

Titanfall 2 – Transformer to sice není, ale...

V této sci-fi střílečce se ujmete role ostříleného vojáka Jacka Coopera, který byl uvězněn na nepřátelském území a musí se dostat pryč. A protože má štěstí (jak to tak ve hrách bývá, že?), najde jednoho vysloužilého titána, který mu na jeho misi poslouží víc než dost. O jeho bojové kondici a schopnostech se přesvědčíte sami při průchodu hrou z pohledu první osoby. Titanfall 2 nabízí také on-line kooperaci ve více hráčích nebo volbu mezi titány dle jejich specifických schopností.

 

 

Monster Energy Supercros - staňte se hvězdou bahnitých skokánků

Když vás řádění v kokpitu titána přestane bavit, přesedlejte na motorku. Hra Monster Energy Supercross je ztvárněním oficiální soutěžní sezóny, ve které se z vás stane závodní profík na dvou kolech. K dispozici budete mít přes 80 licencovaných značek a 300 položek přizpůsobení, díky kterým bude mít váš jezdec i motorka ten správný šmrnc. Své řidičské schopnosti v rámci kariéry otestujete na skutečných tratích a proti skutečným jezdcům. Pro kreativnější jedince je k mání i editor tratí.

 

 

Games with Gold - desítky milionů let zpět a zase zpátky

Majitelé Xboxu se v rámci svého předplatného Xbox Games with Gold mohou těšit na už klasické dávkování her v průběhu celého měsíce. Na začátku vás tak čeká strategická zábava s robůtky Insane Robots a skákačka na motivy animáku Toy Story 3 (Xbox 360). V druhé půlce měsíce se pak výrazně přitvrdí a na řadu přijdou dinosauři a akční plošinovka Castlevania (Xbox 360).

 

 

Insane Robots - řežba s roztomilými robůtky

Insane Robots je menší, leč zábavná bojová hříčka s roboty. Na výběr bude samozřejmě mnoho robůtků a systém boje probíhá dle určitých karetních pravidel, což vám dává prostor pro vymyšlení strategie. Duely se odehrávají v generovaných arénách a nechybí možnost hry pro dva hráče. Hlavní kampaň přesahuje 15 hodin herní doby.

 

Toy Story 3 – kdo si hraje, nezlobí

Druhý titul, který je k dispozici již od 1. prosince, je Toy Story 3 - Příběh hraček. Připojíte se k Woodymu, Buzzovi Rakeťákovi nebo Jessii a budete se protloukat pestrými a barevnými úrovněmi na motivy třetího dílu této oblíbené filmové série. Pohádka pro děti, no a co? Hra vás v tomto ohledu vyvede z omylu a starším a zkušeným hráčům nabídne kromě dávky nostalgie také solidní výzvu, což mohu sám potvrdit. Skalní fanoušci a dospělí s duší dítěte (takže my všichni) si mohou vytvořit vlastní svět v režimu Woody’s Roundup.

 

 

Jurrasic World Evolution – tohoto dinosaura si dám sem a toho zase tam

Budovatelská strategie, která si vzala za vzor nově zfilmovaný Jurský Park z roku 2015. Ve hře si budete moci postavit vlastní parčík plný dinosaurů, a kromě rozšiřování a zvelebování bude na vašich bedrech spočívat i celý management. Takže jestli něco zanedbáte, vznikne pořádný chaos a kdo bude ty tunová monstra nahánět zpátky do jejich pelíšků, to bych chtěl vidět. Ideální hra pro ty, kteří už vyhodili plastové figurky dinosaurů z dětství a nemají si s čím hrát.

 

Castlevania: Lords of Shadow - švih a prásk akce ze staré školy

Hlavní postavou je Gabriel Belmont, který si klestí cestu napříč plošinovkovými levely a haldou nepřátel, ale mimo nejsou ani logické hádanky. Na hře potěší zejména kvalitní vizuální zpracování a soubojový systém, který přináší brilantní řádění, magii a mystiku a vytváří velmi zábavný mix bestiální akce.

 

 

Připravil: Dominik Wetter