CoolClub pro IT odborníky

Twitter Blue přináší do Česka nové možnosti, udělejte ze svého tweetu ještě více!

15.03.2023

Patříte mezi fanoušky Twitteru a chybí vám například možnost více se ve svém tweetu vypsat? Pak byste měli vědět o novince Twitter Blue, díky které už nezmeškáte žádnou důležitou informaci.

 

Novinky

 

Twitter Blue je služba umožňující uživatelům používat Twitter s mnohem většími možnostmi a je nyní dostupná i v Česku. Uživatelé nyní mohou za 179 korun měsíčně využívat možnosti psát delší tweety, upravovat je a schovávat.

Je ale nutné podotknout, že tato cena se dle oficiálního ceníku vztahuje po na přihlášení skrze web. Varianta pro iOS a Android v mobilní aplikaci je dražší a vychází pro české uživatele na 249 korun za měsíc.

Modrá fajfka umístěná u jména uživatele na jeho profilu donedávna označovala autentické účty významných osobností a institucí, to sice nadále platí, ale na konci minulého roku, se také rozšířila na placené předplatitele. Spuštění této služby se ale neobešlo bez kontroverzí, neboť si ji platili i internetoví trollové.

Aktuálně je funkce oficiálně dostupná také v dalších dvaceti zemích, včetně České republiky a Slovenska. Twitter se totiž snaží zapojit co největší počet uživatelů do využívání jeho služeb, a tak si lze Twitter Blue předplatit také v USA, Austrálii, Kanadě, Japonsku nebo Velké Británii.

Předplatitelé Twitter Blue tak aktuálně mohou nahrávat delší, až hodinová videa, psát tweety, až o čtyřech tisících znacích (oproti běžnému rozsahu 280 znaků), mají přístup k ověření účtu přes SMS, a kromě toho také možnost tvořit vlastní kolekce tweetů nebo je ukládat do speciálního archivu.

Elon Musk, majitel sociální sítě, uvedl, že právě tato placená služby měla být jedním z hlavních zdrojů příjmů Twitteru. Novinka ale zatím nezažívá nejlepších prvních pár měsíců. Aktuálně má Twitter Blue cca 300 tisíc předplatitelů, z nichž větší část je ve Spojených státech. 

 

 

Připravila: Petra Sauerová