CoolClub pro IT odborníky

5 TOP českých startupů pro rok 2022

12.08.2022

Česká republika je s vynikající infrastrukturou, vyškolenou a vzdělanou pracovní silou a relativně nízkými životními náklady, ideálním zastřešením pro startupy. Český startupový boom začal, když v roce 2010 začaly vznikat nové akcelerátory a projekty. K oživení technologické scény patří iniciativy jako Startup Yard a Czech Startups. Podívejte se na 5 nejzajímavějších startupů pro letošní rok.

 

Magazín

 

Elevēo

Elevēo má pobočku v České republice. Nová zpráva společnosti Growjo zařadila Elevēo na 26. místo nejrychleji rostoucích společností v Nashvillu pro rok 2020. Mezi faktory, které společnost Elevēo při sestavování žebříčku zohlednila, patří roční růst tržeb, tržby a finanční výsledky, nárůst ocenění a oznámení o náboru zaměstnanců a pracovní portály. Pořadí je odvozeno od historické výkonnosti a předpokládaného růstu pro nadcházející rok.

Pro složité problémy kontaktních center poskytuje Elevēo jednoduché a efektivní řešení. Při vytváření našich produktů WFM a WFO se používají moderní rámce a cloudové technologie, které pomáhají pozvednout provoz a procesy vaší společnosti.

Společnost ZOOM International je vlastníkem ochranné známky Elevēo. Pro agenty napříč hlasovými, e-mailovými a chatovými kanály poskytuje Elevēo Schedule Adherence interaktivní historii dodržování plánu.

 

Socialbakers

Společnost Socialbakers, přední platforma pro marketing na sociálních sítích využívající umělou inteligenci, ve své zprávě o trendech v sociálních médiích zkoumá nejnovější trendy v sociálních médiích, které pomáhají značkám a profesionálům budovat smysluplnější spojení s jejich publikem.

Socialbakers při tvorbě důkladného výzkumu čerpali z jednoho z největších souborů dat o sociálních médiích v oboru. Údaje ve zprávě sestavili z více než 10 miliard informací ze sociálních médií vytvořených více než 17 miliony profilů. Socialbakers má také přístup k 3 miliardám dolarů výdajů na reklamu na sociálních sítích, což jí umožňuje stanovit normy v oboru.

 

 

Twisto

Twisto, pražský startup, nabízí v České republice online platební řešení od roku 2013. Twisto Pay můžete využít online nebo si vytvořit Twisto účet. Díky online platbám mohou zákazníci nakupovat online a následně zaplatit do 14 dnů bez dalších poplatků.

Zákazníci, kteří mají účet Twisto, mají 45denní odklad platby. Pokud zákazník zaplatí déle, budou mu účtovány úroky. Zákazníci mohou také platit faktury a složenky v aplikaci Twisto pomocí e-mailu nebo fotografií. Se zavedením plastové karty a nositelného zařízení Twisto expandovalo také na trh osobních plateb.

 

Resistant A.I.

Pražská společnost Resistant A.I. poskytuje umělou inteligenci a strojové učení pro zabezpečení finančních služeb před finančními podvody, manipulacemi a dalšími trestnými činy. Společnost získala v říjnu 2021 více než 14 milionů dolarů.

Společnost Resistant A.I. byla založena v roce 2019 s cílem vytvořit štít, který chrání společnosti před podvody a útoky. Ti, kdo chtějí zneužívat a manipulovat finanční služby, využívají digitalizaci a A.I. k automatizaci a rozšiřování.

 A.I. Resistant umožňuje odhalit syntetické identity, převzetí účtů, praní špinavých peněz a další v současnosti neznámé formy finančních podvodů, které sužují vaše podnikání, a to kombinací nejmodernější forenzní analýzy dokumentů a chování zákazníků.

Odvětví finančních služeb si stále více uvědomuje potřebu zabezpečit svá data, takže kybernetická bezpečnost je pro začínající firmy oblastí růstu. Resistant.AI nám pomůže udržet si náskok před podvodníky, kteří jsou stále sofistikovanější. Ve stále více digitalizovaném světě je také nezbytná odpovídající úroveň zabezpečení.

Řešení Resistant.AI bude testovat také MALL Pay, společný podnik SOB a Mall Group, který nabízí odložené platby. Se získanými téměř 70 miliony korun od společností Index Ventures a Credo Ventures se Resistant.AI vydal na další etapu své cesty. Peníze budou použity na vývoj nových produktů a rozšíření podpůrných služeb pro klienty v oblasti finančních služeb a e-commerce.

 

 

ROI Hunter

Pro zlepšení efektivity a výkonnosti reklamních účtů klientů pracuje tým digitálních médií s nástrojem ROI Hunter. Tuto inteligentní platformu budete moci využívat, jakmile se zaregistrujete jako klient DMT. Platforma pro placenou reklamu na sociálních sítích s názvem ROI Hunter pomáhá zvýšit efektivitu a spravovatelnost reklamních kampaní na sociálních sítích.

S nástrojem ROI Hunter získají marketéři nejen praktický přehled o výkonnosti, ale také grafici mohou také snadno vytvářet vlastní šablony. Tým placených sociálních sítí sleduje a optimalizuje klientské účty pomocí různých pravidel, což může být užitečné i mimo pracovní dobu. Mohou například nastavit pravidla pro přijetí opatření při splnění určitého KPI.

Když reklamy optimalizujete a nahráváte pomocí této platformy, ušetříte spoustu času. Například můžete do ROI Hunteru nahrát více reklam na Facebooku za zlomek času, který je potřeba k nahrání více reklam na Facebook.

Díky tomu si klienti mohou být jisti, že své reklamy naplánují včas a účet budou neustále sledovat. Přizpůsobení jednoduchých šablon DPA umožňuje vaší firmě vyniknout ve stále přeplněnějším informačním kanálu. V reklamách můžete například zdůraznit vaše USP, jako jsou alternativy doručení, hodnocení Trustpilot, způsoby platby, ocenění atd.

 

 

Připravil: Radek Svoboda