CoolClub pro IT odborníky

Novinky ve světě PlayStationu VR: headset se 4K rozlišením a vibrujícím senzorem

19.05.2021

Společnost Sony vybaví svůj nejnovější model brýlí k PlayStationu VR zajímavými prvky. Kromě 4K rozlišení budou snímat pohled očí a headset bude vybaven vibračním senzorem pro ještě reálnější zážitek ze hry. Čím vším si můžete ještě více prohloubit zážitek ze hry?

 

PlayCool

 

Kvalita rozlišení u headsetu se zvedla o skoro dvojnásobek a novinkou je zabudovaná kamera, která dokáže sledovat úhel pohledu. Zařízení tak bude schopné vykreslit ostrý obraz jen tam, kam se uživatel bude v tu chvíli dívat. Periferní vidění bude rozmazané, což má stimulovat reálné vidění světa a umožní to konzoli efektivnější práci tím, že nebude muset vykreslovat věci ve vysokém rozlišení, na které se uživatel v tu chvíli stejně nedívá. Ušetřenou energii headset využije na kvalitního vykreslení obrazu, který uživatel reálně sleduje.

Dalším prvkem, který přiblíží virtuální svět tomu reálnému, je vibrační senzor uvnitř headsetu. Ten bude pomocí vibrací navozovat pocit přítomnosti ve hře a zajistí tak ještě hlubší herní zážitek. Headset bude k zařízení připojen jedním USB-C kabelem, což by mělo zjednodušit nastavení a usnadnit jeho použití.

 

 

Název modelu ještě není znám, uvedení novinky by snad mohlo proběhnout nejdříve v letošním roce. Společnost Sony už dříve potvrdila, že vyvíjí kabelové VR headsety, které budou vydány někdy po roce 2021.

Inovací neprošel pouze headset, ovladače DualSense k novému modelu PS VR budou mít snímače polohy prstů a odporová tlačítka, která se po stisknutí vrátí do původní pozice. To může evokovat například zpětný návrat spouště při střelbě ze zbraně. Díky nové technice headsetu v podobě kamery bude možné sledovat polohu ovladačů, tím se zjednoduší setup a odemkne hráči větší svobodu pohybu.

Firma Sony stále pokračuje s inovacemi, a tak bude překvapení, jakými dalšími novinkami budou komponenty ke konzolím vybaveny.

 

 

Připravila: Erna Březinová