CoolClub pro IT odborníky

Twitter pracuje na nových funkcích pro své uživatele

11.10.2022

Twitter přišel s novinkou, díky níž budete moct přispívat tweety, ve kterých můžete text obohatit o fotografii, GIF nebo video. To sice není nic nového, ale teď můžete kombinovat všechny tyto možnosti v rámci jednoho tweetu!

 

Novinky

 

Dosud platforma Twitter dovolovala zahrnout do příspěvku pouze jeden typ média. Toto rozšíření zaručuje větší volnost tvůrců při vyjádření svých myšlenek, které již nebudou muset vmáčknout do 280 znaků, jako tomu bylo doposud.

Poprvé o této novince Twitter informoval už v červenci, kdy tuto funkci pomalu zaváděl pro malou skupinu uživatelů.

Vytvoření tweetu se smíšeným typem mediálních obsahů je snadné. Jednoduše přejdete do nástroje pro tvorbu tweetů a klepnete na ikonu fotografie nebo na tlačítko GIF. Pak si stačí vybrat, co do tweetu chcete vložit a je to!

Nicméně existují určitá omezení. Twitter například uvádí, že na jeden tweet lze přidat pouze čtyři média. Funkce je taky k dispozici pouze v oficiální aplikaci Twitter pro iOS a Android.

Další užitečná novinka představená v posledních dnech je možnost editace tweetů, a to až půl hodiny od jejich zveřejnění. Tato funkce je však zatím dostupná jen pro předplatitele služby Blue v zemích jako Kanada, Austrálie a Nový Zéland. Podle společnosti Twitter bude ale brzo dostupná taky pro uživatele USA a postupně dorazí i do Evropy. Přesné datum ještě není známo.

Platforma Twitter také oznámila nový způsob sledování vertikálních videí na chytrých telefonech.

 

 

Připravila: Karolína Farná