CoolClub pro IT odborníky

Holografický Ninja či dinosaurus místo recepční? Vítejte v Henn na Hotelu v Tokiu!

06.01.2020

Jen si to představte! Vstoupíte do hotelu a vydáte se k recepci. Tam na vás ale nebude čekat usměvavá recepční, ale dinosaurus nebo například ninja, nebojte - půjde o hologramy. Přijde vám to jako sci-fi? Pak navštivte Henn na Hotel Asakusa Tawaramachi, který se nachází v Tokiu. Přesně tento pohled tam na vás totiž bude čekat!

 

Magazín

 

Japonci jsou opět první! Vždyť i podle webu dailymotion.com se jedná o první hotel, který využívá hologramy jako recepční. Otevřen byl teprve letos, konkrétně v září. Už si však stačil získat přízeň mnoha hostů.

 

Jak to funguje?

Již ve chvíli, kdy budete přicházet k recepci, vás zaznamená senzor – ten v podstatě upozorní virtuálního recepčního, že se blíží zákazník. K dispozici vám pak bude jeden ze 3 hologramů: ninja, dinosaur nebo komorník. Každý z nich ovládá angličtinu, japonštinu, ale i korejštinu a čínštinu. S češtinou zde tedy moc nepochodíte, ale kdoví – třeba i to se časem změní. Mimo to vás bude na recepci snímat kamera, která slouží k detekci vašich emočních projevů a tím hologramům umožňuje adekvátně reagovat. Ve chvíli, kdy se zapíšete do hotelu, ale nic nekončí. Recepční vám dále pomohou najít svůj pokoj – samozřejmě za využití interaktivních prvků. Dinosaur vám například ukáže cestu pomocí stop, které se zobrazí na podlaze.

V případě, že by vám přece jen chyběl lidský kontakt, máme pro vás dobrou zprávu – hotel samozřejmě zaměstnává i řadu lidí. Pokud tedy z vaší strany vyvstane jakýkoli požadavek či se objeví problém, budete se mít na koho obrátit.

 

 

Moderní technologie nechybí ani na pokojích

O tom, co vás čeká na recepci, už řeč byla. Ale co pokoje? Nutno zmínit, že i zde moderní technologie nechybí. Součástí pokojů je například tablet, samozřejmostí je pak WiFi či klimatizace.

 

 

Na kolik vás vyjde noc v hotelu?

Hotel nabízí hned několik typů pokojů. Říkáte si, že kvůli noci strávené v tomto hotelu jistě budete muset sáhnout hluboko do kapsy? Pak je třeba říci, že to není tak úplně pravda – dvoulůžkový pokoj bez stravy zde totiž seženete již za necelých 2.000 Kč. Kromě toho je velkým pozitivem i poloha zařízení – díky ní hotel představuje skvělý výchozí bod pro poznávání turisticky zajímavých míst. Zároveň se sem snadno dopravíte vlakem.

 

A jak hotel hodnotí jeho hosté?

Na závěr zmíníme, že hotel získal od svých zákazníků velmi hezké hodnocení. Na Bookingu mu bylo uděleno celých 8,9 bodů z 10. Hosté si pochvalovali čistotu a vzhled pokojů, velmi pozitivně také hodnotili lokalitu. Kladně byla často hodnocena i velikost koupelny. Abychom ovšem nezapomněli na to hlavní – pozitivní hodnocení obdrželi i recepční :-).

Nutno zmínit, že síť hotelů Henn na se skládá hned z několika zařízení. První z hotelů vznikl již v roce 2015 a jeho specifikem byly roboti – těch v hotelu ,,pracovala“ celá řada. Jak se však později ukázalo, systém měl své nedostatky, což vedlo k tomu, že byla později polovina robotů vyhozena.

 

 

Pokud tedy budete mít cestu do Japonska a zároveň toužíte vyzkoušet něco netradičního, neváhejte ani minutu. Přece jen, takové recepční (alespoň zatím) jen tak někde nepotkáte. Věříme, že za tu cenu to rozhodně stojí – o tom svědčí i skvělé hodnocení hotelu.

 

 

Připravila: Martina Opravilová