CoolClub pro IT odborníky

Sense Arena zahájila partnerství s Martinou Navrátilovou, společně představují virtuální tenisové tréninky

07.09.2022

Český startup Sense Arena, světový leader v oblasti VR sportovního tréninku, expanduje do tenisu a mění pravidla hry. Nová platforma bude na trh uvedena tento říjen a na jejím vývoji se jako poradkyně podílela Martina Navrátilová, jedna z nejlepších tenistek všech dob, která patří do Mezinárodní tenisové síně slávy.

 

Novinky

 

Stejně jako průlomový tréninkový nástroj pro lední hokej, se kterým dobyla NHL, poskytuje Sense Arena tenisovým hráčům vylepšenou vizualizaci, jenž jim umožňuje zlepšit kognitivní a mentální aspekty hry, jako je koncentrace či rozhodovací schopnosti. S novou technologií budou moci profesionální i amatérští sportovci trénovat v prostředí dle svého výběru a doplnit tak běžný dril na kurtech.

K tomto dobrodružství se připojila legendární česko-americká tenistka Martina Navrátilová, která během své slavné kariéry získala neuvěřitelných 59 grandslamových titulů.

Nejen, že se stala jednou z hlavních tváří projektu, ale bude působit i v advisory board spolu s některými z nejvýznamnějších tenisových osobností, včetně bývalých hráčů ATP a WTA či trenérů, mezi něž patří Claudio Pistolesi, Pavel Vízner, Ashley Hobson a Jack Waite.

 

 

Tenisový VR trénink bude oficiálně představen na posledním letošním grandslamovém turnaji US Open. Na trhu ho můžeme očekávat začátkem října na platformě Meta Quest 2. Pro VR tréninky bude nutné mít vlastní headset Oculus Quest 2 společně s měsíčním předplatným, jehož cena vychází na přibližně 600 korun.

V případě předobjednávky se mohou hráči těšit na dárek v podobě speciální haptické rakety v hodnotě zhruba pěti tisíc korun, která napodobuje hmotnost skutečné tenisové rakety.

 

 

Připravila: Kristýna Nováková

Foto: SenseArena