CoolClub pro IT odborníky

I Google Meet konečně přichází s full HD rozlišením, bude ale pro všechny?

17.05.2023

Videohovory jsou stále důležitější. Homeofficy a hybridní pracovní režimy to nastavily tak, že jsou videokonference už téměř nepostradatelné. Google nyní v rámci své služby Meet přidává možnost full HD rozlišení. Bude ale tato vychytávka dostupná všem?

 

Novinky

 

Konkurence disponuje rozlišením 1080p už zcela běžně, jen služba Google Meet doposud váhala. Ačkoliv o důvodu stále mlčí, možnou variantou je, že s podporou full HD rozlišení čekala kvůli tomu, že Meet zatím funguje pouze v prohlížeči.

Ať už je to jakkoliv, i v Meetu bude konečně možné volat v plně vysokém rozlišení, i když pouze na vyžádání a jen na počítači.

Rozlišení si budete moci zapnout v nastavení videohovoru, i když vás na tuto funkci Meet sám nakonec upozorní. I tak na full HD rozlišení v rámci Google Meet služby nedosáhne každý.

Google ho totiž rezervuje pouze pro platící uživatele. V případě, že máte bezplatný účet na Google, pravděpodobně se po 1080p rozlišení budete muset poohlídnout u konkurence.

Pro platící uživatelé bude ale služba dostupná už v následujících několika týdnech, a to konkrétně v rámci následujících tarifů: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching a Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials a Frontline nebo Google One s alespoň 2 TB prostoru.

O ještě ale stále není konec. Poslední podmínkou pro dosažení full HD je, aby vaše webkamera takové rozlišení vůbec zvládla. Stejně jako je nutné dostatečně rychlé připojení k internetu. Google uvádí průměrný datový přenos pro jedince na 3,6 Mb/s.

 

 

Připravila: Petra Sauerová