CoolClub pro IT odborníky

Nintendo má staronového nástupce konzole DS

28.07.2019

Asi málokdo by mohl pochybovat o tom, že Nintendu se jeho konzole Nintendo Switch povedla. Teď společnost představila nového nástupce. Jaký bude Switch Lite?

 

PlayCool

 

Kombinace klasické konzole připojitelné k televizi a zařízení do ruky, tzv. handheld, si zajistila plno exkluzivních titulů a velmi rychle se stala domovem nejrůznějších předělávek a nových her, které vlajkovou loď Nintenda drží v hledáčku velkého množství hráčů. Switch Lite je tak možná pro mnohé šokem, ale zároveň jasně ukazuje, že Nintendo nezapomíná na žádnou část svých fanoušků.

 

Sbaleno na cesty

Switch Lite, nově představená verze konzole z roku 2017, s sebou letos na podzim přinese nejednu specialitu. Tou první je především fakt, že půjde čistě o handheld verzi. Switch Lite tedy nebude možné připojit k televizi, nebude možné využít další ovladače známé jako Joy-Cony, ale o to lépe se bude s novou konzolí cestovat. Jednodušší model bude hrát v nabídce Nintenda druhé housle a bude svému staršímu sourozenci konkurovat především nižší cenou, která by se u nás měla pohybovat zhruba kolem pěti a půl tisíce. Cenově se tedy dostane někam nad polovinu běžné ceny klasického Switche.

 

 

Pětipalcová obrazovka bude hráčům muset stačit, stejně jako napevno uchycené postranní Joy-Cony. Díky tomu je Switch Lite menší a lehčí než vyjímatelná část původní konzole, s níž se dalo také cestovat. Pokud snad patříte mezi hladové hráče, kterým je jedno, že mají doma dvě téměř stejné konzole, určitě vás potěší i kompatibilita mezi jednotlivými zařízeními. Na obou konzolích budete mít možnost hrát stejné hry a nebude tak třeba dokupovat ne zrovna levné tituly na novou přenosnou konzoli zvlášť.

 

 

Pokud tedy patříte ke staromilcům, kteří si rádi brali přenosné Nintendo 3DS na cesty, a doteď jste nad pořízením Switche váhali, doporučoval bych přečkat léto na cestách a dovolených, a na podzim si udělat radost menším a levnějším bratříčkem, který zvládne to samé. Exkluzivit rozhodně ubývat nebude a například nová generace Pokémonů dorazí na Switch 15. listopadu.

 

 

Připravil: Pavel Skoták