CoolClub pro IT odborníky

Nový Counter-Strike vyjde v létě. Bude zdarma

24.03.2023

Valve konečně oficiálně oznámilo, že v létě 2023 vydá Counter-Strike 2. Nyní zahájili omezené testování a ve spolupráci s herními vývojáři ukázali první videa. Hra bude v létě k dispozici zdarma.

 

PlayCool

 

Counter-Strike 2 je nový engine Source 2, jež by měl poskytnout lepší grafiku, více možností pro konfiguraci obrazu a také kvalitnější animace. Nový engine také umožní vývojářům používat nové technologie, jako je ray tracing, zatímco hráči budou mít dostupné nové možnosti modifikace.

Uživatelé se mohou těšit na vylepšenou grafiku, nové mapy a nové zbraně. Hra bude i nadále založena na principu týmové hry proti protihráčům a poskytne hráčům nové způsoby, jak se pohybovat po mapě a bojovat o vítězství.

Ačkoliv je zatím detailů o CS2 pomálu, Valve slibuje propracovaný systém statistik, který bude hráčům poskytovat mnohem více informací o svém herním stylu a pokroku. Také by měl být více orientován na komunitní práci, což by mělo hráčům umožnit více komunikovat a spolupracovat s ostatními. Hráči se také mohou těšit na lepší anti-cheat a bezpečnostní funkce.

Counter-Strike 2 je pro všechny fanoušky CS:GO zajímavou novinkou. Nejen, že bude implementovat nové funkce, ale Valve zřejmě udělá vše pro to, aby všichni hráči měli férovou a bezpečnou hru.

Kromě nových herních prvků Valve také uvedlo, že bude vyvíjet nové herní módy, které umožní hráčům hrát jiné typy her, jako například mód pro jednoho hráče. Kromě toho budou mít hráči přístup k novým nástrojům pro tvorbu map a novému systému chatu.

Counter-Strike 2 bude kompatibilní s existujícím Counter-Strike: Global Offensive. Hra bude v létě 2023 k dispozici zdarma.

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: Steamstatic.com