CoolClub pro IT odborníky

Antonio Banderas si zahraje ve filmovém Uncharted

15.03.2020

O filmové adaptaci Uncharted se hojně mluvilo především v souvislosti s výměnou režiséra. Je pravda, že od roku 2009, kdy byla filmová verze oznámena, se u projektu vystřídalo celkem sedm režisérů. A rozhodně to nebyly jediné trable.

 

CoolMovie

 

Stačí si vzpomenout na těžkosti s obsazením hlavního hrdiny, kdy fanoušci volali po tom, aby se role zhostil Nathan Fillion. Ten se objevil ve fanouškovském krátkometrážním filmu Uncharted z roku 2018. U diváků vzbudilo jeho ztvárnění Nathana Drakea značný ohlas a podle mnohých mu role sedla jako... no jako jistá část těla na kuchyňskou nádobu. Ale - bezvýsledně. 

Pak se měl hlavní role chopit Mark Wahlberg, ale z projektu nakonec odstoupil. Další pánem na holení a lov pokladů byl Chris Pratt, který rovněž odmítl. V současnosti hlavní mužskou roli hraje Tom Holland a navrátivší Mark Wahlberg si střihne roli Victora Sullivana alias Sullyho. Tak to vidíte. Odkládání filmu se holt natolik protáhnulo, že herec postupem času zestárnul do role Drakeova mentora.

Mezi žhavé novinky patří informace, že se ve snímku objeví i další hollywoodské eso Antonio Banderas. Přítomnost tohoto španělského herce ihned zavdalo spekulace, jakou roli si ve snímku střihne. Momentálně však jeho úloha není známa. Kromě Zorra byly potvrzeny i herečky Tati Gabrielle (Sabrinina děsivá dobrodružství) a Sofia Alli, obě rovněž bez specifikace postav.

 

Chodí rejža okolo, nekoukej se na něho...

Nikdo mi nevymluví, že film, u kterého se vymění šest režisérů, aniž by padla první klapka, není prokletý. Na (ne)realizaci filmu pohořeli Travis Knight, Dan Trachtenberg, Shawn Levy, Seth Gordon, Neil Burger a David O. Russell. Posledním, v pořadí již sedmým režisérem, je Ruben Fleischer. Ten má na svém kontě filmy jako výborný Zombieland nebo Venom. Především Venom ve mně budil hodně rozpačité pocity. Ovšem nutno dodat, že na tom zásadní podíl nese především scénář snímku, který tuto jinak vynikající marvelovskou postavu dostal spíš někam do polohy trapné romantické komedie než do thrilleru s vraždícím psycho monstrem. No, velká škoda a pro mě velké zklamání.

I přes všechny obtíže zatím nebyl oznámen odklad filmu a předpokládá se, že by měl přijít do kin v březnu příštího roku. Vzhledem ke všem zádrhelům, které dosud filmové Uncharted doprovází, se mi toto datum zdá poněkud vachrlaté. Dá se tedy předpokládat, že na osudy mladého Nathana Drakea si ještě dlouho počkáme. Obzvlášť má-li výsledek za něco stát. Podle Marka Wahlberga však scénář stojí za to a film přirovnává k legendárnímu Indiana Jonesovi nebo Aféře Thomase Crowna. Odehrávat by se měl v době Drakeova mládí, kdy se teprve seznámí se Sullym a začne mezi nimi jejich pevné přátelství a dobrodružné výpravy. Uvidíme, jak tento filmový kousek skládačky zapadne do celkového univerza Uncharted.

 

 

Připravil: Dominik Wetter

Foto: Alza.cz