CoolClub pro IT odborníky

Nejzajímavější IT konference, eventy a workshopy

27.05.2019

Kam vyrazit na zajímavou IT akci, konferenci nebo workshop? Připravili jsme pro vás seznam eventů, které by vás mohly zaujmout.

 

Novinky

 

CORESTART 3.0

Kdy: 6.-7.6. 2019

Kde: Praha, Microsoft

www.corestart.cz

 

Nová platforma .NET Core se těší čím dál větší oblibě, zatím však svým zaměřením na webové a serverové aplikace neumožňovala vývoj desktopových aplikací. To se nyní změnilo a s podporou .NET Core 3.0 je možné využívat nové verze technologií Windows Forms a WPF.

Na této dvoudenní konferenci vás provedou novinkami v .NET Core 3.0, ať už pro desktopové, webové či cloudové vývojáře. Pokud jste s adopcí .NET Core dosud váhali, teď zřejmě nastává ten pravý čas. Pořadatelům se podařilo sehnat dva speakery z týmů, kteří mají na starost podporu desktopových aplikací v .NET Core 3.0, a kteří pracují v Redmondu - uvidíte Oliu Gavrysh a Daniela Jacobsona. Součástí konference je i afterparty, která začne po poslední přednášce prvního dne konference.

 

 

Pod Pokličkou Business Intelligence v O2

Kdy: 06.6. 2019 

Kde: Praha, Tréninkové centrum O2

https://forms.gle/BjLtztC9bPfKHp2r6

 

S daty v dnešní době přichází do styku v podstatě každý, tady by vám vám rádi ukázali, jak s nimi pracují v O2 . Představí vám architekturu a business význam BI v O2. Ukáží vám, s jakými daty v O2 pracují, z jakých zdrojů plní datový sklad a vysvětlí, které interní procesy a která oddělení podporují BI. Představí technologie, na kterých mají datový sklad postavený a ukáží nástroje, které pro podporu vývoje používají; zaměří se na automatizaci vývoje a nasazování v doméně EDW. Power BI - co se krystalizuje z dat, která v BI vytváří? Jak fungují reporty, jak je předávají uživatelům, oblast roamingu, hardwaru i O2 TV. 

 

 

Modernizace aplikací pomocí kontejnerů – praktický workshop s PC

Kdy: 18.6. 2019

Kde: Praha, Microsoft

https://www.microsoftevents.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x6997473abcd

 

Příležitost naučit se využívat moderní cloudové služby a kontejnery pro vývoj, nasazení a správu vašich aplikací. App Modernization/Containers - Azure Developer Camp je technické školení formou workshopu pro vývojáře a IT profesionály. 

Vlastní počítače s sebou – ve dvou oddělených odpoledních hands-on labech (jeden pro ITPro a jeden pro vývojáře), se prakticky, na reálném příkladě, seznámíte s využitím kontejnerů, migraci a nasazením reálné aplikace pomocí Kubernetes v rámci Azure Kubernetes Service (AKS), její provozem i dynamickým škálováním.

 

 

.NET Core Summer Event

Kdy: 26.6. 2019

Kde: Praha, Microsoft

https://corestart3.updatedays.cz/

 

.NET Core Summer Event je jednodenní minikonference zaměřená na internals .NET Core. Přednášet na ní budou Češi pracující v .NET týmu nebo jiných divizích v Redmondu v čele s Karlem Zikmundem. Příležitost pobavit se s lidmi, kteří pracují na vývoji technologií, které používáte dnes a denně.

 

 

HackerFest 2019

Kdy: 16.-18.9. 2019

Kde: Praha, Černý Most

www.hackerfest.cz

 

HackerFest 2019 je již 7. ročník bezpečnostní konference o nejnebezpečnějších praktikách hackingu dnešní doby. Těšit se můžete na aktuální přehled nebezpečných podob hackingu a tipy na ochranu soukromých i firemních dat, známé IT Security experty, etické hackery a workshop zaměřený na typické Android hackování. Letošní ročník se již tradičně uskuteční v prostorách multikina CineStar Praha - Černý Most. 

 

 

Datová centra pro Business 2019

Kdy: 19.9. 2019

Kde: Praha, Kongresové centrum Vavruška

http://konference.businessit.cz/events/datova-centra-2019/

 

Hlavní trendy v oblasti datových center, infrastruktura datových center (výpočetní, storage, sítě, ale i podpůrné systémy – UPS, fyzické zabezpečení…), Cloud computing v moderním datacentru, Integrovaná datová centra, Outsourcing v oblasti datových center

 

WebExpo

Kdy: 20.-22.9. 2019

Kde: Praha, Palác Lucerna, Vodičkova 36

https://www.webexpo.net/prague2019

 

Největší konference ve střední Evropě, která se zabývá hlubokými technologickými a praktickými tématy pro vývojáře, projektanty, manažery a obchodníky.

 

 

Cyber Security 2019

Kdy: říjen 2019, termín pořadatelé ještě upřesní

Kde: Praha

www.eventworld.cz

 

Kybernetická bezpečnost pod tlakem moderního ICT a legislativy. Konference zaměřená na nejrychleji se rozvíjející oblasti kybernetické bezpečnosti, rozebírá aktuální trendy, nejnovější hrozby, možné dopady na byznys a efektivní způsoby ochrany.

 

 

DataManagement Workshop

Kdy: 9.10. 2019

Kde: Praha, Konferenční centrum CITY

https://dmw.konference.cz/

Na data, jejich efektivní správu, dostupnost, ukládání i zálohování cílí již po čtrnácté Data Management Workshop. Akci navštěvují každý rok zájemci o moderní trendy v oblasti software i hardware související se správou dat.

 

 

DevFest 2019

Kdy: 08.-09.11. 2019

Kde: Praha

https://2019.devfest.cz/home

 

Komunitní technologický festival. Od vývojářů pro vývojáře: 2 dny, několik tracků, mezinárodní řečníci a plná podpora angličtiny, dětský koutek s hlídáním, interaktivní hra, geeky afterparty

 

 

Devel 2019

Kdy: 16.11. 2019

Kde: Praha, Dejvice, FIT ČVUT

https://devel.cz/konference

 

Konference pro vývojáře. Přednáší Štěpán Bechyňský, Michal Illich, Ondřej Hlaváček. 

 

Připravila: redakce

Foto: Shutterstock a archiv pořadatelů