CoolClub pro IT odborníky

5 novinek ze světa smartphone: Které firmy usilují o prvenství na trhu?

31.08.2021

Chystané novinky jsou z dílen největších hráčů na trhu chytrých mobilních telefonů - Apple, Samsung, Google a Microsoft. Modely, které budou představeny v brzké době. Přestože jejich finální podobu výrobci často tají, Samsungu na sítě unikl snímek s očekávaným modelem Galaxy S21 FE. Jak bude vypadat?

 

Novinky

 

Novinkami ve světě smartphonů budou modely Apple iPhone 13, Samsung Galaxy S22 Ultra, Google Pixel 6, Samsung Galaxy S21 FE a Microsoft Surface Duo 2.

Všechna zařízení disponují vylepšenými fotoaparáty, hardware, aktualizacemi a spoustou dalších inovací. Modely společností Apple a Samsung ale neprojdou přílišnou transformací, největší inovace se týkají především fotoaparátů.

iPhone 13 bude na trh uveden nejspíš letos v září. Stejně jako tomu bylo u předchozího modelu iPhone 12, můžeme očekávat několik modelů v řadě včetně modelu Pro. Zlepšení bude znatelné zejména u fotoaparátu a nového iOS 15 bez beta verze, až bude dostupná finální verze.

 

 

Samsung Galaxy S22 Ultra se očekává až příští rok, kolují ale zvěsti o velkých změnách špičkového telefonu Samsung. Stejně jako u iPhonu se bude hlavní zlepšení soustředit nejvíce na fotoaparát, společnost na svých sociálních účtech naznačila 200mpx obrazový snímač. Pokud by to realizovali, šlo by o největší rozlišení, kterým kdy telefon disponoval. Model S22 Ultra bude také vybaven kontinuálním optickým zoomem, zmizí tak nutnost přepínat mezi nastavenými objektivy.

Google u modelu Pixel 6 mimo inovací u fotoaparátu zabudoval do telefonu čip vlastní výroby, který rozpozná řeč, umožňuje živý překlad a vylepšené fotografování. Pixel 6 bude jako jeden z prvních telefonů vybaven nejnovějším systémem Android 12.

Levnější variantou výkonných chytrých telefonů z dílny Samsung bude model nesoucí nejspíš název Galaxy S21 FE. Za výhodnou cenu by mohl nabídnout 6,4palcový display, trojitý zadní fotoaparát nebo třeba čtečku otisků prstů.

Jak bude vypadat, výrobce zatím nechce oficiálně prozradit, minulý týden však na svém instargramovém účtu omylem zveřejnil fotografii z teaseru pro studenty, kde nový smartphone hrdě koukal do světa. Jelikož Samsung snímek rychle stáhl, lze předpokládat, že o výslednou podobu nového smartphonu skutečně šlo. Čekání na nový model, který by měl být v prodeji v říjnu, si můžete ukrátit prohlížením 3D modelu, sstaveného z uniklých snímků, o něž se na Twitteru podělil Evan Blass

 

 

Poslední novinkou ve světě smartphone by mohl být skládací telefon Surface Duo 2, nástupce ne tolik úspěšného Surface Duo. Problémy, které byly shledány u předchozího modelu, může vynahradit kombinace trojitého zadního fotoaparátu, špičkového softwaru a 5G připojení. V následujících měsících se budeme moci přesvědčit, co vše z plánů je u modelů realizováno a jak moc se budou jednotlivé modely těšit oblibě u zákazníků.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Google; sketchfab.com; Shutterstock