CoolClub pro IT odborníky

Esportový turnaj BeGamer: Šance pro všechny hráče

28.07.2022

Pro všechny fanoušky esportu, kterým vadí fakt, že je Česká republika v rámci světové gaming scény pozadu, máme dobrou zprávu. Organizace BeGamer chce poněkud chudé dění na tuzemské gamingové zóně změnit a přichází s prvním esportovým turnajem, který spojí profesionální i amatérské hráče.

 

Novinky

 

Podle organizace se na české scéně upíná soustředěnost primárně na již proslavené streamery a profesionální hráče. Amatérští a začínající hráči nemají příliš prostoru se ukázat, ani změřit síly s profesionály. A tak se přesně tohle se snaží změnit.

„Každá generace je něčím rozdílná, a právě ta současná se čím dál více začíná věnovat hrám, nebo se o ně intenzivně zajímat,“ říká Barbora Mladá z BeGamer. „To samé platí i zde v Čechách, kde by se spousta jednotlivců ráda věnovala hraní na profesionální úrovni.“

Z toho důvodu vznikla organizace BeGamer, jejíž komunita chce oslovovat spolu s profesionálními hráči známých herních titulů i ty amatérské. „Spolupracujeme se streamery a chceme světu dokázat, že z koníčku, kterým je hraní her, se časem může stát plnohodnotná práce. Snažíme se oslovit introverty, kterými často právě hráči jsou, a poskytnout jim možnost prosadit se. Extroverti jsou samozřejmě taktéž naším cílem. Kromě coachingu, který budeme poskytovat, máme v plánu také pořádat akce spojené s hrami, zejména turnaje, ale mezi naše zájmy patří i například anime,“ popisuje Barbora Mladá.

 

 

League of Legends turnaj

Hned první takovou akcí je esportový turnaj v League of Legends. Ten se uskuteční již o tomto víkendu, ve dnech 30. a 31. července. „Do turnaje se mohou přihlásit lidé jakékoliv divize, přičemž výherce čekají zajímavé ceny. Turnaj bude komentovaný našimi sympatickými kolegy, kteří nepostrádají smysl pro humor. Budeme ho streamovat na našem Twitch kanále. Při propásnutí se však nemusíte obávat, nahrávky všech turnajů budou umístěné i na našem YouTube kanále,“ zve fanoušky esportu Mladá.

Kromě aktuální akce League of Legends má BeGamer v plánu pořádat pravidelné turnaje i z jiných herních titulů, v plánu je nyní Valorant nebo Counter Strike: GO.

Barbora Mladá má pro zájemce o turnaj jasný vzkaz: „Je pravděpodobné, že nejlepší hráče našich odehraných turnajů čeká profesionální kariéra. I když jsme totiž zatím malá herní komunita, máme velké ambice a plány. Jde nám o blaho všech hráčů, protože nás samotné hry baví hrát. Věříme v to, že jednou se společně uvidíme v aréně, kde to stejně jako tento turnaj bude naše premiéra. Zároveň doufáme v to, že v nás hráči naleznou oporu, odhodlají se vyjít na světlo a předvést své dovednosti.“

Podrobné informace a formulář k přihlášení nalznete na webu BeGamer.

 

 

Připravila: Alena Čálková