CoolClub pro IT odborníky

Stranger Things: 4. řada má datum premiéry

08.03.2022

Každá předchozí série Stranger Things obsahovala osm nebo devět dílů. Tvůrci seriálu Matt a Ross Dufferovi oznámili, že čtvrtá série bude celkově jiná než ty dosavadní. Příběh Eleven a jejích kamarádů se blíží k velkému finále. Hovoří se o něm jako o „začátku konce“ a čtvrtá série bude tak rozsáhlá, že ji rozdělili do dvou částí. Podobně tomu bylo například u seriálů Ozark nebo La Casa de Papel. Divácky očekávaná první část 4. série Stranger Things má premiéru 27. 5. a druhá 1. 7. 2022.

 

 

Seriál od svého uvedení v roce 2016 získal oblibu diváků po celém světě a také přes 65 filmových cen a 175 nominací, včetně mezinárodní ceny Emmy, Zlatého glóbu, Grammy, People’s Choice, MTV Movie & TV Awards a dalších. Původní plán pro scénář seriálu, který začínal před sedmi lety, byl na pět sérií. To se sice splnilo, ale devět dílů každé série je tak dlouhých, že to není možné vměstnat do plánů a série se musí rozdělit na dvakrát. Stejně budou jednotlivé díly delší než všechny předchozí. Čtvrtá série seriálu Stranger Things, to je devět scénářů, přes 800 stránek a skoro dva roky natáčení, tisíce visuálních efektů a dvojnásobná délka než předchozí sezóny. Doposud nejnáročnější, ale nejpřínosnější série světového seriálového fenoménu.

Kromě názvů epizod a čtyř nových plakátů, s postavami z důležitých míst v Upside Down, Netflix zatím nesdělil další detaily o nadcházející sérii. I když podle všeho pátou sérií skončí příběh Eleven není úplně jasné, jestli to bude konec celé ságy Stranger Things. Na to si budeme muset počkat a nechat se překvapit, tento samotný fantasy svět totiž nabízí spoustu dalších příběhů, dobrodružství a hrdinů, o kterých by se dalo vyprávět mnoho dalšího.

 

 

Připravila: Erna Březinová

Foto: Shutterstock