CoolClub pro IT odborníky

Nová éra Civilization: Firaxis Games vyvíjí další, už sedmý díl série

02.03.2023

Civilization je řada tahových strategických videoher, jenž se stala jednou z nejúspěšnějších herních sérií. První hra byla vydána už v roce 1991 a od té doby se stala milníkem ve světě počítačových her. Sice není známo datum vydání nového dílu, ale jedno je jisté, už se pracuje na vývoji nového, Civilization 7 přichází!

 

PlayCool

 

Hra Civilization se obecně zaměřuje na budování a rozvoj civilizace, která se postupně vyvíjí od pravěku až po moderní dobu. Hráči se snaží o dosažení jednoho z několika cílů, včetně vítězství ve válce, vybudování města, světového náboženství nebo také světového impéria. V posledních letech se série Civilization vyvíjela a zdokonalovala.

Firaxis Games, americký vývojář videoher, známý pro svou sérii strategických her Civilization, v pátek potvrdil, že se skutečně pracuje na vývoji nové hry série. Tato informace byla pro mnohé překvapením, obzvláště proto, že od posledního vydání (Civilization VI) uplynulo už šest let.

Poslední díl tedy vyšel v roce 2016 a přinesl s sebou nejen nové funkce, jako možnost budovat města, vytvářet nové náboženství nebo budovat vlastní diplomatické vztahy, ale i updaty herních režimů, jako je single nebo multiplayer.

Nyní se Firaxis Games soustředí na vývoj dalšího dílu série. Ačkoliv zatím nebyly zveřejněny žádné další podrobnosti, očekávání jsou vysoká i vzhledem ke kritické a komerční úspěšnosti minulého dílu.

Fanoušci nyní zcela jistě očekávají nejen nová vylepšení, ale i nové funkce, které hráčům poskytnou zaručeně lepší herní zážitek. Zároveň jim tentokrát jde i o co největší dostupnost na, co nejvíce platformách.

Vzhledem k tomu, že ale zatím není známé žádné datum či časové okno pro vydání, nezbývá než očekávat, co nejdříve, více informací.

 

 

Připravila: Petra Sauerová