CoolClub pro IT odborníky

4 novinky v ChatGPT, které budete chtít využít

29.03.2023

OpenAI spouští doplňky pro ChatGPT, které zahrnují nové funkce. Bude možné přidávání obrázků, hlasových zpráv a dalších multimediálních funkcí. Nové doplňky lze zatím vyzkoušet jen v uzavřené betaverzi přes pozvánku. Bude z ChatGPT brzy ultimativní všeuměl?

 

Novinky

 

OpenAI na svém blogu představila novinky, s nimiž díky novým pluginům pracuje vylepšená verze. Ta přinese nové uživatelské zážitky: například získávat informace v reálném čase (zjistíte tak sportovní výsledky, ceny akcií, nejnovější zprávy a podobně), pracovat s firemními dokumenty či osobní poznámkami, ale i provádět akce jako např. rezervaci letenek či objednání jídla. OpenAI se otevřelo spolupráci s novými stranami.

Patří mezi ně například spolupráce se společností WolframAlpha, vývojářem vyhledávacích technologií. Ta má v Conversational Pre-trained Transformer (ChatGPT) vylepšit samotné vyhledávání. Na ChatGPT tak bude možné dohledat informace o všem, co vás zajímá, od počasí až po obchodní grafy.

Obě společnosti dále pracují na vylepšení funkce ChatGPT lépe porozumět lidskému jazyku. To by mohlo umožnit vytvářet aplikace, jež se budou umět přizpůsobit změnám v konverzaci. Budou více přesné a jednodušší k používání. Zajistí tak rychlejší a intuitivnější práci.

To však nejsou jediné novinky. Nově bude možné se ChatGPT obrátit i jako na rádce skrze cestování. OpenAI svůj projekt spojila se společnostmi Expedia, Zapier a Kayak, což znamená, že vám služba poradí se vším, co se týká cestování, od nejlepších turistických tipů, přes vyhledávání ideálního ubytování, až po rezervaci letenek.

Konkrétně spojení s Expedia a Kayak kromě jiného umožní vyhledávat nejvhodnější nabídky letů, hotelů a dalších produktů. Zapier, jedna z největších podnikových softwarových platform, vytvořil pro OpenAI chatboty, kteří budou automatizovat procesy, jako je vyhledávání, příprava dat a další činnosti.

Využívání nového pluginu je nyní v beta verzi vázáno na pozvánku, již brzy se však jeho brány otevřou i předplatitelům ChatGPT Plus.

 

 

Připravila: Alena Čálková