CoolClub pro IT odborníky

Snapchat přináší technologickou hračičku: selfie dron Pixy

13.05.2022

Snapchat, společnost známá jednoduchou sociální sítí k posílání multimediálních zpráv, přichází na trh s novým hardware zařízením. Je jím kapesní létající dron, který pořizuje snímky a videa. Ty posílá rovnou do aplikace, kde je může uživatel snadno upravit a sdílet.

 

Novinky

 

Drobný, lehký dron je navržený pro snadné pořizování fotek a videí, které rovnou odesílá do aplikace Snapchat. Snímky se bezdrátově přenášejí do galerie Snapchat Memories, která uživateli umožňuje je dále upravovat.

Dron umí díky svým vlastnostem pořizovat dynamická videa: dokáže se vznášet, zabírat široké okolí, kroužit kolem uživatele, nebo letět za ním. Při tom ho uživatel nemusí navádět a na konci letu mu automaticky přistane na dlani.

 

Snadné ovládání

Jednoduché ovládání obstarává otočené kolečko. Po zvolení jednoho ze čtyř možných přednastavených režimů se dron vznese a začne pracovat. Plně nabitý sice vydrží snímat jen 5 až 8 letů, každý z nich může mít zhruba 10 až 20 sekund. Má ale vyměnitelnou baterii. Dron se nabíjí přes USB-C kabel, možné je i nabíjení přes nabíječku (a to dokonce dvou baterií zároveň). Rychlé nabití trvá 20 minut, plné zabere 40 minut.

 

 

Technické parametry

Dron Pixy váží jen 101 gramů a se svými rozměry 132 x 106 x 18 milimetrů má zhruba velikost dlaně. Pořízené fotky mají rozlišení 12 megapixelů, video se dá natáčet ve 2,7K při 30 FPS. Vše se ukládá na interní flash paměť o velikosti 16GB. Díky tomu pořídí až 100 videí nebo 1000 foto snímků. Nezaznamenává sice zvuk, ale Snap umožňuje přidávat skladby, na které má licenci. 

Pixy využívá jak Bluetooth, tak 5GHz Wi-Fi a je kompatibilní se smartphony iPhone 7 (nebo telefony se systémem iOS 14 a novějším) i s telefony Android se systémem 8.0 a vyšším.

 

Kdy a za kolik?

Dron bude možné pořídit jen v USA a ve Francii. Základní balíček vás vyjde na 229,99 dolarů, tedy asi 5,4 tisíce korun. První kusy žlutých techno trubců se začnou prodávat na podzim 2022.

 

 

Připravila: Alena Čálková

Foto: snap.com