CoolClub pro IT odborníky

Star Wars: probudí Fallen Order fanoušky z hráčské letargie?

24.06.2019

Stejně jako filmy, ani Star Wars hry se v posledních letech nedočkaly kdovíjak vřelého přijetí a hráči mnohem raději sahají po starých klasikách jako Knights of the Old Republic nebo Jedi Academy. Dopadne to s Fallen Order jinak?

 

PlayCool

 

Jednou z mnoha her, které byly letos na konferenci E3 k vidění, byla i očekávaná akce z lehce skomírajícího světa Hvězdných válek. Po nepříliš vřelém přijetí několika posledních filmů dupla společnost Disney na brzdu a snaží se draze nabytých práv na jednu z nejpopulárnějších značek využít k něčemu bohalibému. Pravdou ovšem je, že stejně jako filmy, ani Star Wars hry se v posledních letech nedočkaly kdovíjak vřelého přijetí a hráči mnohem raději sahají po starých klasikách jako Knights of the Old Republic nebo Jedi Academy.

Velké množství her z tohoto universa bylo v posledních letech zrušeno, v případě Battlefront 2 pak i nepříliš dobře přijato. Herní svět očekával první konkrétní informace o Fallen Order se směsicí nadšení a obav. A hráči zůstávají rozděleni po patnáctiminutovém videu z hraní. Atmosféra Hvězdných válek je dobře patrná, hráči se potkají i s některými známými postavami. Konkrétně se tu jeden z přeživších jediů setkává s vůdcem odporu Saw Gerrerou (Forest Whitaker), ale jinak působí Fallen Order přinejlepším zvláštně.

 

 

Herní styl připomíná asi nejvíc ze všeho sérii akčních adventur Uncharted, který ale kombinují s máváním světelným mečem a využíváním Síly. Z videa je patrná jakási zvláštní rozfázovanost soubojů, využívání síly nepůsobí ani zdaleka tak jednoduše a efektivně jako třeba v Jedi Acadamy, a například konfrontace s imperiálními plamenometčíky je přinejmenším diskutabilní. Z kdejaké potyčky si hrdina odnáší pár škrábanců, ale vystavení otevřenému ohni se lehce míjí účinkem? Divné.

 

 

Star Wars: Fallen Order zasazený do příběhového prázdna mezi třetí a čtvrtou epizodou by měl dorazit už letos na podzim a byť byli hráči opakovaně ujištění, že ve hře nebudou ani mikrotransakce, ani lootboxy, skepse přesto nepolevuje. Ale kdo ví, třeba se budeme ještě všichni divit.

 

 

Připravil: Pavel Skoták