CoolClub pro IT odborníky

Hra The Lord of the Rings: Gollum nás ještě letos přenese do Středozemě

08.06.2022

Dlouho očekávaná hra The Lord of the Rings: Gollum od vývojářského studia Daedalic Entertainment nabídne jiný pohled na Středozem. Zažijeme Tolkienův tolik oblíbený svět z pohledu Gluma a budeme moci využít schopností této postavy k plížení a šplhání po místech, jako je Mirkwood, věž Barad-dûr či Cirith Ungol.

 

Novinky

 

Společnost Daedalic Entertainment, známá tvorbou point-and-click adventur, uzavřela smlouvu o spolupráci na tomto projektu s Middle-earth Enterprises. Hra bude tedy čerpat z knih, nikoli z filmů. Celý příběh se bude odehrávat v letech následujících po Glumově získání prstenu, což znamená, že se odehrává před existencí Společenstva Prstenu.

Při rozhodování v průběhu dobrodružství bude také hrát roli Glumova dvojí osobnost - každá strana nabídne jiný druh přístupu. Jako bývalý hobit Sméagol bude vaše postava působit více rozvážně a raději se bude schovávat, zatímco jako Glum se bude měnit v násilníka a zabijáka. Dostanete na výběr, jaký přístup vám více vyhovuje. Volby následně ovlivní také komunikaci a interakce s ostatními postavami.

Příchod Gluma byl původně plánován na rok 2021, nyní již oficiálně známe datum vydání: The Lord of the Rings: Gollum dorazí na PlayStation 4 a 5, PC, Xbox One a Xbox Series X letos 1. září. Verze pro Nintendo Switch by měla přijít později v průběhu tohoto roku. Načasování pravděpodobně souvisí i s další novinkou, připravovaným seriálem The Rings of Power, který má premiéru následující den.

 

 

Připravila: Kristýna Nováková