CoolClub pro IT odborníky

Elon Musk uvede na trh chytrý telefon Tesla, který funguje i na Marsu

05.01.2022

Elon Musk již dlouho pracuje na chytrém telefonu Tesla Model Pi. Tento chytrý telefon bude brzy uveden na trh a bude představovat novou generaci chytrých telefonů. Uvedení tohoto nového gadgetu na trh plánuje na rok 2022. Objevily se i první smělé návrhy jeho designu.

 

Novinky

 

Byli jsme svědky toho, jak různí technologičtí giganti přeskakují z jednoho odvětví do druhého a Tesla je pravděpodobně bude následovat. V roce 2022 se možná skutečně dočkáme chytrého telefonu Tesla Pi, který bude fungovat na Marsu pomocí služby Starlink. Zařízení bude disponovat také solárním panelem, který umožní rychlé nabití telefonu, a to za pouhých 30 minut.

 

Chytrý telefon Tesla Model Pi: Očekávané funkce a specifikace

Zatím nebylo oficiálně oznámeno, jaké funkce a specifikace bude smartphone mít. Proslýchá se, že telefon bude mít funkci změny barvy díky speciálnímu povlaku na těle. Jaké další funkce bude telefon mít?

 

Připojení k síti Starlink

Starlink je metoda, která pomáhá zvýšit rychlost stahování. Zařízení bude mít rychlost stahování 150 MBPS - 200 MBPS. Model Pi by také mohl být vybaven anténou, která se propojí s technologií Starlink a bude fungovat na Marsu.

 

Fotoaparát

Chytrý telefon by měl být vybaven 4 kamerami. Spekulanti předpokládají, že kamery budou schopny zachytit i snímky Mléčné dráhy.

 

Neuralink

Jedná se o další inovativní funkci, která přinese průlom v odvětví chytrých telefonů. Neuralink je další společností Elona Muska, která se zabývá například čtením informací přímo z lidského mozku a pomocí čipů pomáhá obnovit některé mozkové funkce. Ačkoli Neuralink je stále ještě daleko od výroby zařízení s rozhraním mozek-stroj na spotřebitelské úrovni, tak už teď se proslýchá, že v novém chytrém telefonu můžeme očekávat fascinující neuronovou integraci.

 

 

Těžba kryptoměny Marscoin

Všichni víme, jak moc se Musk snaží kolonizovat Mars, že? Nyní říká, že telefon umožní těžbu kryptoměny Marscoin. Uživatelé jej budou moci používat na Marsu, přičemž telefon bude fungovat i jako peněženka s kryptoměnami.

 

Cena

Společnost Tesla je známá svými futuristickými ambicemi a inovacemi v oblasti umělé inteligence. Telefon se všemi zmíněnými moderními technologiemi by nepochybně stál více než několik tisíc dolarů. Jak ale bude tuto technologii využívat čím dál tím více lidí, mohou být pozdější generace cenově dostupnější. Očekávaná cena smartphonu Tesla by se měla pohybovat mezi 800 a 1200 dolary.

 

Jak bude nový smartphone vypadat?

Přestože Tesla skutečnou podobu svého telefonu tají, na veřejnosti se objevily první smělé návrhy různých designérů. Jednu z možných podob teslamobilu aktuálně představil Antonio de Rosa (viz hlavní foto). O skutečnou podobu nového mobilu však nejde.

 

 

Připravila: Diana Hovorková

Foto: aderosa.myportfolio.com