CoolClub pro IT odborníky

Hráčský Ježíšek: Cesta do hlubin gamerovy duše

09.12.2019

Blíží se nám čas vánoční, což znamená cukroví, sníh a ….? Dárky! Pojďte se s námi podívat na několik tipů, které hráče jednoznačně osloví a vy tak u nich budete za hvězdu! Ať už se jedná o vaše děti, drahé polovičky či o vás, s těmihle dárky budou Vánoce rozhodně vymazlené!

 

PlayCool

 

Vánoce tu budou co nevidět, což pro milovníky obdarovávacího rituálu znamená jediné – výběr nejvhodnějších dárků, nejen pro ostatní. I vy jste jistě celý rok pracovali tvrdě, a proto je na čase odměnit se za tu dřinu něčím, co vám udělá opravdovou radost. A protože se vaši blízcí ne vždy trefí do té správné noty, vsaďte na jistotu a dejte si pod stromeček vlastní dárek. Inspirovat se můžete u těchto 5 trendy vychytávek, které udělají z vaší PC zóny skutečnou svatyni.

 

Herní myš Lexip Pu94

Každý gamer potřebuje pořádnou myš, která nejen dobře padne do ruky, ale zároveň splní všechny nároky na herní funkce. Naprostým jackpotem je tak v tomto případně myš Pu94 od Lexipu, která byla speciálně navržena s ohledem na 3D simulační hry jako je Civilization nebo Roller Coaster Tycoon. Společnost Lexip se chlubí tím, že se jedná o nejpřesnější a nejvšestrannější myš, jaká kdy byla vyrobena. Přesto Lexit vypadá jako obyčejná myš, o běžný kousek se zcela určitě nejedná. Těšit se můžete na dva dvouosé joysticky – jeden na levém boku myši a druhý na vrchní část myši, díky kterému se můžete naklápět všemi směry až do 20°. Kromě toho si budete moci užívat komfort sedmi programovatelných tlačítek, laserového senzoru nebo RGB podsvícení. Mohli byste si přát snad něco lepšího?

Poznámka: Kromě gamerů se myš bude skvěle hodit do sbírky rovněž všem designerům, inženýrům a architektům, kteří pracují s 3D modely a 3D prostředím. Pro tyto účely myš od Lexipu také rozhodně nezklame.

 

Podložka pod myš Trust GXT 750 Qlide RGB

K myši neodmyslitelně patří také podložka, která by neměla chybět v žádné hráčské výbavě. Pokud hledáte takovou podložku, která je něčím speciální a jen tak nezapadne mezi konkurenci, vsaďte na Trust GXT 750 Qlide RGB. Qlide RGB disponuje základní vrstvou s mikro texturou, díky níž je pohyb s myší velice snadný a příjemný. Tento skvělý pocit komfortu si budete moci užívat po ploše 350 × 250 mm, jež je z druhé strany vybavena protiskluzovou gumou. Aby se vám pracovalo či hrálo ještě lépe, zlepšit náladu si budete moci s RGB LED osvětlenými okraji. Bonusem navíc je integrovaná bezdrátová nabíječka, se kterou si budete moci jednoduše dobít svůj smartphone raz dva (musí být kompatibilní s technologií Qi). Stačí když svůj mobil položíte do pravého horního okraje, odkud začne probíhat automatické nabíjení.

 

 

Mechanická herní klávesnice HyperX Alloy FPS RGB

Mezi špičkou na trhu, co se PC vychytávek týče, patří i americká společnost HyperX, která minulý rok vyrobila zbrusu novou klávesnici HyperX Alloy FPS RGB. Jedná se vysoce výkonnou a uživatelsky přívětivou klávesnici, která je považována na poli klávesnic za naprostou hvězdu. Oceňována je zejména její kompaktnost, tichost, velká míra citlivosti tlačítek a rychlost, která přijde všem gamerům maximálně vhod. Perličkou je osvětlení RGB, které si mohou uživatelé nastavit přesně podle svého gusta. Řeč je o takzvaném duhovém spektru, které běží vodorovně napříč celou klávesnicí, čímž vytváří unikátní optický efekt. Vybrat si můžete dokonce z šesti můžete režimů podsvícení a pěti úrovní jasu.

 

VR Headset Oculus Rift S VR

Realita počítačových her nám s technologií virtuální reality nikdy nebyla bližší. To si výrobce gamingových produktů uvědomují moc dobře, proto se neustále předhánějí v prezentaci lepších a stále výkonnějších gadgetů. Skvělým příkladem je společnost Oculus, průkopnice VR, která světu letos představila sluchátka Oculus Rift VR. Důraz je zde kladen zejména na autentický zážitek ze hry, což se dotklo v první řadě integrovaných čoček, které přinášejí živější barvy a zároveň redukují takzvaný screen-door efekt. Pocit komfortu podpoří i systém Oculus Insight, který precizně převádí veškeré pohyby do VR. Nechybí samozřejmě ani ovladače Oculus Touch, se kterými budou vaše pohyby včetně hodu, úchopu či seknutí ve hře nanejvýš realistické.

 

Zakřivený herní monitor Samsung 27" CRG5 240 Hz

Aby naše spektrum PC vychytávek bylo kompletní, naším posledním tipem je herní monitor CRG5 od Samsungu, který přináší ohromující dvaceti sedmi palcovou zakřivenou obrazovku s nejmodernějšími vizuálními prvky. To, co je na tomto monitoru skutečně speciální, je úctyhodná obnovovací frekvence až 240 Hz a technologie G-Sync od společnost NVIDIA, která přináší ještě lepší herní požitek s nízkou latencí. Kromě toho se mohou uživatelé těšit také na Full HD (1920 x 1080 pixelů), zakřivení 1500R a super široký pozorovací úhel 178°. Není nutno dodávat, že o tento exkluzivní monitor, který se na trh dostal v létě 2019, byla neuvěřitelná sháňka. Tipů na vánoční dárky není nikdy dost. Jestliže tedy přemýšlíte nad tím, co nadělit svým nejbližším či čím si udělat radost, tento přehled luxusních PC vychytávek nebude od věci. Pokud jste navíc gamerem srdcem i duší, kouzlu těchto zbrusu nových hracích příslušenství jistě neodoláte.

 

Herní konzole

Jsme na konci životnosti aktuální generace konzolí. Příští rok bychom se měli dozvědět více o projektech Playstation 5 (Sony) a Xbox Project Scarlett (Microsoft), ale neznamená to, že nynější konzole už nejsou podporovány. Především Playstation 4 či Nintendo Switch, které mají na kontě hromady exkluzivních titulů a hromadu dalších oznámených. Playstation 4 je standardní typ konzole, který zapojíte k televizi a hrajete, zatímco Nintendo Switch můžete používat i při cestování. Když budete toužit poa lepším rozlišení, můžete Nintendo Switch zapojit k televizi a užít si konzoli naplno. Doporučujeme obě dvě konzole, u Playstation 4 především Pro, která umožňuje hraní až ve 4K rozlišení.


Virtuální Realita

Virtuální realita je rozjetá především na počítačích díky HTC Vive či Oculus Riftu. Můžete si ji ale užít i na Playstationu 4 díky Playstation VR, který je přímo vyráběný firmou Son. Nemusíte mít tedy žádné obavy, jestli vám daný virtuální headset bude fungovat. HTC Vive vám při používání umožňuje snímání celého vašeho těla a je k dostání i v PRO verzi. Tá má lepší rozlišení brýlí, vestavěná sluchátka či možnost využití bez kabelů. Oculus Rift nabízí celkem to samé jako základní HTC Vive bez snímacích kamer, ale má navíc možnost dostat se k několika exkluzivním titulům. Ještě se zmíním o Valve Index u něhož vám ovladače snímají každý prst zvlášť, tudíž máte ještě lepší pocit, že jste ve hře. Bohužel je zatím k dostání jen přes oficiální stránky prodejce.


Příslušenství

Pojďme se zaměřit na konzolovou stránku. Pokud jste vášnivým řidičem ve hrách, doporučujeme volant Logitech G29 Driving Force, který je dokonalý pro ovládání závodních her. Pro děti bychom doporučili Nintendo Labo, který jim umožní vyřádit se a využít i svou kreativitu. Obsahuje několik možností, jak využít váš Nintendo Switch úplně jinak, než byste čekali.

 

 

Hry

Během roku vyšlo mnoho výtečných her. Patří mezi ně například Star Wars Jedi Fallen Order, u kterého jsem měl možnost ho recenzovat(link). Outer Worlds - výtečná RPG hra od Obsidian Entertainment, kteří vytvořili herní klasiky jako Fallout New Vegas či Star Wars: KotOR. Call of Duty Modern Warfare. U něj si Activision dalo letos vážně záležet, předělalo celý engine a graficky vypadá úžasně. Mezi další dobré tituly z roku 2019 patří například Borderlands 3, Control nebo Resident Evil 2. Jsou tu však také různé exkluzivní tituly jak pro Nintendo Switch - Pokémon Sword/Shield či oblíbený Zaklínač 3, kterého konečně můžeme hrát při cestách. 

Playstation 4 se dočkalo dřívějšího vydání Death Stranding, Days Gone. A i když exkluzivity PS4 neměl tento rok mnoho, příští rok bude o to více nadupaný s tituly, které jsou oznámeny a těšíme se na ně. Na počítače vyšel Age of Empires 2 Definitive Edition, který je předělán do lepšího grafického kabátku a můžete se tak znovu vrátit do dětství. Třeba v Planet Zoo ve své vlastní zoologické zahradě.

 

Merchandise

Kdo by nerad dostal předmět ze své oblíbené hry? Hrnky, trička, figurky či deskové hry mají většinou námět z různých seriálů či her. Namátkou třeba Monopoly z Přátel či Gamer edice s oblíbeným Mariem. Horký tip? Zkuste ponožky s námětem Space Invaders. Ve finále máme jednoduchou radu - stačí vědět, na co se obdarovaný rád dívá nebo co hraje a máte vyhráno :-).


Retro Konzole pro fanoušky

Tohle nemůže nezaznít! Jako bonus uvádíme retro konzole, které byly předělány a zmenšeny pro dnešní standard. Jedná se především o Sony Playstation Classic s dvaceti hrami (například úplně první Grand Theft Auto nebo Metal Gear Solid). Zmínit musíme i legendární Atari Flashback 8 Gold. Tam na vás čeká až 130 předinstalovaných her z osmdesátek. 

 

 

PřipravilI: Petra Pruden a Petr Svoboda