CoolClub pro IT odborníky

Marvel´s Avengers po útoku na kina dorazí i k hráčům

01.07.2019

Zatímco konec června měl patřit filmovým Avengers: Endgame, kteří se vrátí na filmová plátna, aby získali první místo žebříčku nejvýdělečnějších filmů, v LA se na konferenci E3 odprezentovali úplně jiní Avengers. Šlo o poměrně velké překvapení! 

 

PlayCool

 

Protože první ukázky lákající na hru z komiksového světa od Marvelu byly velice útržkovité a heslovité. O to zajímavější tak první pohled na připravovanou hru s oblíbenými superhrdiny je.

Pokud jste doufali, že deset let budování MCU (Marvel Cinematic Universe) bude mít svou roli i na herní scéně, pak vás musím zklamat. Herní Avengers jdou vlastní cestou a z filmového vesmíru si berou snad jen inspiraci pro to, jak zabavit své hráče a diváky. Crystal Dynamics totiž nevyužili ani momentálně aktivní herce se smlouvou u Marvelu. Známí hrdinové tak vypadají jinak, než jak jsme si na ně v posledních letech zvykli. Jistá podoba tam možná někde je, ale s Robertem Downey Jr. nebo Chrisem Hemsworthem jednoduše nemůžeme počítat.

 

 

Ukázka ze hry, a snad i hra samotná, začíná filmovou sekvencí útokem na most Golden Gate v San Franciscu, do něhož se naši hrdinové pouští po hlavě ve snaze zabránit ještě větším škodám. V traileru je možné rozpoznat střídání filmových sekvencí s herními, a můžeme si tak alespoň představit, o jaký typ zuřivé akce v prvních chvílích půjde. Ať už půjde o hraní za Thora, Iron Mana nebo Hulka, vypadají herní záblesky v kontextu akcí nabitého videa velmi zajímavě.

 

Kampaň pro jednoho hráče

Rozhodně pozitivním faktem je, že vývojářské studiu připravuje plnohodnotnou kampaň pro jednoho hráče, kterou by mohlo v budoucnu pak dále rozvíjet pomocí dalších a dalších příběhových doplňků. Nebude ovšem chybět ani kooperace až pro čtyři hráče, aby byl dojem ze superhrdinské týmové akce řádně umocněn. Příslib kvalitního obsahu pro jednoho i více hráčů v dlouhodobém horizontu zní v kontextu Marvel's Avengers jednoduše skvěle.

 

Hra dorazí 15. května 2020 na PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows a Google Stadia.

 

Připravil: Pavel Skoták