CoolClub pro IT odborníky

Prsteny moci přilákaly 25 milionů diváků. Staly se nejsledovanější premiérou Amazon Prime

14.09.2022

Velkolepý začátek epického fantasy dobrodružství. Nejočekávanější seriál roku Pán prstenů: Prsteny moci přilákaly za pouhý jeden den 25 milionů diváků po celém světě a staly se tak oficiálně nejsledovanější premiérou v historii Prime Video.

 

CoolMovie

 

Pán prstenů: Prsteny moci přináší na obrazovky legendy bájného Druhého věku dějin Středozemě. Epické fantasy se odehrává tisíce let před událostmi Společenstva prstenu a zavede diváky do doby, v níž se utvářely velké mocnosti, hrdinové procházeli těžkými zkouškami, království stoupala ke slávě a záhy padala do záhuby. Sauron, hlavní Tolkienova záporná postava, hrozil zahalit celý svět do temnoty.

 

Nejvyšší rozpočet

S největším rozpočtem v dějinách televize, který v první řadě představuje okolo 465 milionů dolarů (zhruba 11,5 miliardy korun), a lákavým vizuálním zpracováním se velmi rychle stal nejočekávanějším seriálem roku. Není proto divu, že ho během prvního dne zhlédlo přes 25 milionů diváků po celém světě.

Společnost Amazon se o tento milník podělila v tiskové zprávě, v níž uvedla, že Prsteny moci překonaly všechny předchozí rekordy poté, co debutovaly ve více než 200 zemích světa.

Rekordních čísel dosáhl i úvodní díl konkurenčního fantasy Rod draka z dílny HBO. Premiéru prequelu Hry o trůny sledovalo zhruba 10 milionů diváků pouze v USA. Druhá epizoda dokonce ukořistila o 2 % více sledujících. Je však velmi těžké porovnávat Prsteny s Draky, neboť nemáme přesné informace o metrikách, které služby používají.

Můžeme počítat i s možností, že Amazon do celkového počtu zhlédnutí započítal i diváky, kteří díl sledovali pouze pár minut. I přesto je tento gigantický počáteční úspěch pro seriál skvělou vizitkou.

 

 

Zpracovala: Kristýna Nováková

Foto: Amazon Studios