CoolClub pro IT odborníky

4 tipy, jak vytěžit maximum ze streamovacích platforem

26.08.2022

Každý to známe, na trhu jsou dostupné desítky streamovacích služeb, stačí si vybrat  - Netflix, Hulu, HBO Max, HBO GO, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ a další. Každá obsahuje seriál, dokument, oblíbený pořad ke sledování, který ale vždy skončí a my se poohlížíme po dalším na jiné platformě. Poplatky za předplatné ale narůstají, přinášíme vám souhrn tipů, jak co nejefektivněji tyto platformy využívat.

 

Magazín

 

Switch platforem

Nejčastějším důvodem odchodu diváků je právě nedostatek fresh obsahu pohromadě, rušení předplatného a poohlížení se po lukrativním obsahu ke sledování jinde.

Prvním tipem, jak obelstít předplatné a ulehčit měsíčními rozpočtu je počkat si, až bude na konkrétní streamovací platformě k dispozici kompletní série oblíbeného seriálu, poté zrušíme předplatné na předešlé sledované platformě a vyměníme ji za jinou, která naše oblíbené seriály zrovna nabízí.

Tímto způsobem postupně na konkrétních platformách shlédneme přesně to, co nás zajímá a platíme aktuálně za obsah, co nás jednoduše baví. Tento tip je ale především pro ty trpělivé z nás, kterým nevadí počkat si na všechny epizody, nemusejí být totiž uvedeny všechny naráz, ale s časovým odstupem mezi jednotlivými díly.

 

Zrušení předplatného před zúčtováním

Připomínky v kalendáři a appky JustWatch, Vix, Hobi, TV Time, Pluto TV, Tivify, Plex poskytují aktualizovaná data, kdy a kde se objeví konkrétní pořady a filmy. Díky tomu máme pak přehled a můžeme včas předplatné zahájit nebo naopak ukončit a vyhnout se zbytečnému zaplacení služby, kde zrovna neběží nic, co bychom chtěli zrovna sledovat.

 

 

Slevy a výhodné balíčky

Možnost výhodného předplatného nabízejí i někteří mobilní operátoři, poskytovatelé streamovacích služeb pro své zákazníky mají slevy nebo výhodné balíčky služeb. K těm lze přidat další platformy dle nabídky za nižší ceny.

 

Fakturace

Tady máme dvě možnosti, obecně u fakturace. Buďto si můžeme pečlivě dvě platformy a ty si předplatit na celý rok, být jim věrní a nastavit si měsíční budget, který nebudeme překračovat.

Případně se ročnímu předplatnému vyhneme a budeme si dávat pozor na data automatických obnovení plateb, kdy dochází k ukončení zkušební bezplatné verze. Služby lze i pozastavit, nemusí se hned rušit, záleží jaké formy poskytovatelé nabízí.

 

Všechny tipy poslouží pro vymyšlení co nejlepší strategie pro váš volný čas i vaši peněženku.

 

Tip! Průzkum ukázal, jak jsou sdílené účty rizikem pro uživatele i ztrátou pro streamovací služby

 

 

Připravila: Erna Březinová