CoolClub pro IT odborníky

Vydělávat bitcoin čtením Twitteru? S Tweetoshi je to možné!

01.06.2022

Český tým představuje aplikaci Tweetoshi, která vás za každodenní aktivitu na Twitteru odmění v bitcoinech. Jak vlastně funguje?

 

Novinky

 

Zjednodušeně řečeno - stačí se jako obvykle podívat, co je na Twitteru nového, a získáte za to bitcoiny. Když se do aplikace přihlásíte, ukáží se vám tweety vašich sledujících i sledovaných uživatelů. Za použití Twitteru pak automaticky získáte několik satoshi neboli satů, účetních jednotek bitcoinu. Ty můžete vkládat a vybírat z vybrané peněženky.

Dalším účelem Tweetoshi je support creators. Saty totiž můžete nejen vybírat, ale také posílat jiným uživatelům a podpořit je v jejich tvorbě. 

Aktuálně je v Tweetoshi registrovaných více než tři tisíce uživatelů, zpravidla beta testerů, přičemž 700 z nich je denně aktivních.

Tvůrce Tweetoshi, Matěj Švancer alias krypto Mates, začal s prací na aplikaci před rokem. Cílem bylo lehce nalomit tradiční byznysové modely běžných sociálních sítí a rozšířit používání bitcoinu. 

"Jsme velcí fanoušci bitcoinu, kteří chtějí pomoci jeho přijetí mezi lidmi a demokratizovat obchodní modely sociálních médií," dodává k aplikaci Švancer.

Tvůrci aplikace chtějí ukázat, že ke kryptoprojektům není třeba přistupovat s nedůvěrou. Podporu získávají i od známých osobností z oboru, jako je například Alex Pilař, který v Praze položil IT základy společnosti DHL a pomáhá firmám osvojit si bitcoin.

 

 

Připravila: Lucie Špindlerová

Foto: tweetoshi.com