CoolClub pro IT odborníky

Vysokorychlostní závodní koloběžky mění povědomí o elektromobilitě a přispívají k technologickému pokroku

27.12.2021

Elektrická koloběžka, která dokáže jet až 100 km/h? Seznamte se s novým elegantním strojem YCOM S1-X, koloběžkou, která je odlišná od té vaší. Byla totiž speciálně vyvinuta za účelem závodění.

 

Novinky

 

Elektrické koloběžky jsou stále oblíbenějším způsobem přepravy. Jejich obliba teď přispěla ke vzniku zcela nového šampionátu, kde se proti sobě v rychlostním závodě utkají závodníci na nadupaných koloběžkách.

Koloběžka model S1-X od společnosti YCOM, představuje zcela nové závodní vozidlo, které by již v příštím roce měli používat účastníci eSkootr Championship, prvního závodu e-scooterů na světě.

Koloběžka váží 35 kg, má nafukovací pneumatiky, baterii s kapacitou 1,5 kWh a podvozek z uhlíkových vláken, díky tomu nabízí nečekaně stabilní jízdu.

Cílem závodu je mimo jiné zvýšit povědomí o e-mobilitě, podpořit rychlý rozvoj udržitelných dopravních řešení a dost možná znamená také novou kapitolu v historii motosportu.

 

Závodní koloběžky, ale nejsou jediné. Postupně se objevuje mnoho dalších závodů spojených s elektromobilitou představující a propagující důležité pokroky v technologiích.

Patří mezi ně například série terénních závodů elektrických, sportovně-užitkových vozů (SUV). Událost se jmenuje Extreme E a odstartovala na začátku letošního roku.

Dalším příkladem je akce SuperCharge, která v roce 2022 přinese závodění elektromobilů do městských ulic po celém světe.

 

 

Připravila: Diana Hovorková

Foto: ycom.it