CoolClub pro IT odborníky

CoolPeople pomáhá uprchlíkům: Specializované týmy ukrajinských recruiterů budou propojovat vhodné UA kandidáty s klienty

22.03.2022

Do České republiky podle statistik mobilních operátorů již dorazilo na 250 000 válečných uprchlíků. Očekává se, že celkový počet stoupne k jednomu milionu, což bude mít zásadní vliv na trh práce. CoolPeople bude těmto lidem aktivně pomáhat. Vytváří proto specializované týmy, které budou kandidátům v nouzové situaci pomáhat najít odpovídající práci napříč všemi obory.

 

Novinky

 

Specializované týmy složené z náležitě jazykově vybavených recruiterů se budou primárně zabývat vyhledáváním vhodných pracovních pozic pro kandidáty v nouzové situaci.

Ty následně propojí s klienty a jejich volnými místy ve všech oblastech, v nichž najdou využití. Nepůjde tedy primárně jen o oblast IT.

Propojení volné pracovní kapacity s klientem s poptávkou po takové kapacitě bude přínosné pro obě zúčastněné strany.

Společnost CoolPeople se tak připojuje ke společensky zodpovědným společnostem s cílem dlouhodobě pomáhat lidem zasaženým válečnou krizí, ať už o válečné uprchlíky z Ukrajiny nebo politické uprchlíky z Ruska a Běloruska.

 

 

Připravila: Alena Čálková