CoolClub pro IT odborníky

Nová gaming hračka od Asusu: ROG Ally přináší vysoký výkon a hry ze všech platforem

11.05.2023

Připravte se na dosud nevídanou herní zkušenost s novou generací gamingu od Asusu – ROG Ally. Toto přenosné zařízení kombinuje Windows a vysoký výkon, díky čemuž můžete hrát všechny vaše oblíbené hry z jakékoliv platformy. Užijte si nekompromisní herní zážitek každý den.

 

PlayCool

 

Asus, nyní chystá novinku - svou ROG řadu doplní o ruční konzoli se jménem Ally. Asus se vývojem jejich herního handheldu zabýval pět let, během kterých zhotovili stovky konceptů a prototypů. Můžou se nyní ale pyšnit ergonomickým designem a opravdu vysokým výkonem.

I podle slov výrobců není ROG Ally ale zvenčí nijak zvášť odlišný od ostatních, jedná se o bílé zařízení se standardním gamepadovým ovládáním po stranách sedmipalcového displeje. Ten pravý poklad ale skrývá jeho nitro.

Díky procesoru AMD Ryzen série Z1 s grafikou poháněnou architekturou RDNA třetí generace a 16 gigabajty operační paměti, dokáže poradit i s dnešními náročnějšími tituly. Specificky Asus zmiňuje hry jako Hogwarts Legacy, FIFA 23, Cyberpunk 2077 i nejnovější střílečku Call of Duty.

Zkrátka na ROG Ally budou dostupné skutečně všechny hry ze všech platforem, a to díky operačnímu systému Windows 11, kterým disponuje. Dostanete se tak ke hrám ze Steamu, Xbox Game Passu, Epic Games, ale i k platformě EA.

Už na první pohled je zřejmé, že se bude jednat o velkého konkurenta Steam Decku od společnosti Valve. Pravdou je, že i na Steam Decku lze hrát hry mimo nabídku Steamu. To už ale vyžaduje jistou míru uživatelského nastavování.

Rozdíl, který hráče pravděpodobně potěší na denní bázi je, že novinka od Asusu váží 608 gramů, což je v porovnání se Steam Deckem o 61 gramů méně.

 

 

Připravila: Petra Sauerová

Foto: asus.com