CoolClub pro IT odborníky

V Lovosicích bude největší napájecí stanice pro elektromobily. Slibuje nabití na 300 km za 14 minut

14.06.2021

Segment elektroautomobility se poměrně hojně rozrůstá. Za poslední dva roky přibylo mnohem více uživatelů, kteří volí elektromobil před klaciským automobilem se spalovacím motorem. Elektroautomobily jsou vhodné především do města, kde se eliminují emise a znečištění vzduchu. Ovšem je možné s nimi překonávat i delší vzdálenosti. K tomu budete potřebovat speciální nabíjecí stanice v závislosti na typu vašeho vozu. V Lovosicích jednu z nich najdete, potěší všechny řidiče elektrických aut.

 

 

Kuriozitou je, že veškerá potřebná elektřina pro jednotlivé stanice putuje do nabíjecího hubu z nedaleké vodní elektrárny. Jde tedy o zcela zelenou energii bez omezení výkonu. Je jasné, že pokud by došlo ke komplikacím hub je připojený na klasickou elektrickou síť. Z té si v případě nouze vezme potřebnou energii.

Lovosice nejsou jediným místem, kde si řidiči elektroautomobily mohou nabít. Tesla své nové super chargery otevřela také v Plzni a Českých Budějovicích. V Čechách během několika dní vyrostlo 26 nabíjecích stojanů, což velmi pomůže elektromobilitě. Majitelé elektro vozů se tak nemusí bát delších cest, např. do Drážďan, Lince či Norimberku. Po cestě naleznou dostatek nabíjecích stanic.

 

 

Elektromobilitě značně přispívá i společnost Ionty, která vznikla ve spolupráci s velkými automobilovými hráči BMW, Daimler, Volkswagen, Ford, Porsche, Audi a nově Hyundai. Společnost si klade za cíl, vybudovat napájecí stanice napříč celou Evropou, aby si majitelé mohli nabít své elektroautomobily takřka kdekoliv.

 

 

Připravila: Natalie Brzobohatá