CoolClub pro IT odborníky

Robotická zoo na letošním ročníku Signal festivalu

12.10.2022

Signal festival letos slaví desáté výročí. Oblíbený festival je známý především tím, že kombinuje historické kulisy Prahy s nejnovějšími technologiemi. Řada instalací je navíc inspirovaná aktuálními společenskými tématy. Letos navíc bude možnost vidět i robotickou zoo z dílny FEL ČVUT.

 

Novinky

 

Historicky poprvé se festivalu také zúčastní FEL ČVUT, která otevře prostory univerzitního kampusu na Karlově náměstí veřejnosti. K vidění bude robotická zoo právě od FEL, která je složená ze čtyř robotických psů Spot z dílny Boston Dynamics. Tito robopsi budou zároveň nosiči světelných instalací připomínající krovky brouků. Uvidíte nejen to, jak roboti vnímají okolí kolem sebe, ale také to, jak na něj reagují a jak s roboty můžeme vycházet.

Zajímavé jsou také zvuky, které budou tito psi vydávat. Pokud čekáte klasické „haf“, tak jste na omylu! Autoři snímají elektromagnetické vlnění robotů, které následně převádějí do slyšitelného spektra. Jak takové elektromagnetické vlnění zní, musíte jít zjistit osobně. Festival se uskuteční ve dnech 13.-16. října převážně v centru Prahy.  Dále je taky trasa přes Vinohrady, Vršovice a nesmí chybět doprovodný program.

Více na www.signalfestival.com

 

 

Připravila: Karolína Farná 
Foto: Jiří Šebek