CoolClub pro IT odborníky

Není čas ztrácet čas. AlzaBoxy nyní přijímají i reklamace a vratky

06.09.2022

Samoobslužné výdejní boxy jsou jedním z nejpopulárnějších způsobů vyzvedávání zásilek. Doposud bylo možné balíčky prostřednictvím schránek pouze přijímat. AlzaBoxy ale přichází s novinkou. Rozšiřují své služby o možnost odesílání zboží, ať už v rámci reklamace či vratky.

 

Novinky

 

Je to tak: případná komunikace s poslíčkem či určitá otevírací doba může zákazníkovi značně znepříjemnit zážitek spojený s nákupem na e-shopu. Společnosti si dobře uvědomují, že nedílnou součástí jejich byznysu jsou i poprodejní služby, tedy reklamace a vratky zboží.

Ty se běžně vyřizují okamžitě po převzetí, buď výměnou zboží nebo vrácením peněz. AlzaBoxy nyní začnou plnit i tuto funkci. Podle strategického provozního ředitele Tomáše Anděla je možnost vracet zásilky pomocí AlzaBoxů logický další krok.

Mezi největší výhody výdejních boxů patří možnost přijít si pro zásilku ve kteroukoliv dobu 24/7. Dále je to dostupnost, které jde naproti vysoký počet výdejních schránek (v ČR nyní již přes 3,5 tisíce) se strategickým rozmístěním v blízkosti obydlí či frekventovaných tras zákazníků po celé ČR.

Službu totiž aktuálně využívá už 40 %, v některých okresech až 70 % zákazníků e-shopu. A samozřejmě se jedná o rychlý, bezpečný a bezkontaktní způsob předání.

 

Jak vracet

Při odesílání či vracení zboží AlzaBoxem je prvním krokem zvolení konkrétního produktu na reklamaci či vrácení v zákaznickém účtu Alzy. Následně zákazník získává číslo případu a vybírá způsob předání, tedy právě AlzaBox. U AlzaBoxu pak stačí naskenovat štítek či zadat kód a použít prázdnou schránku.

Alza nebyla v ohledu zavedení služby zpětného odesílání premiantem, už loni ji totiž spustilo DPD, stejně tak ji nabízí i konkurenční PPL. Zásilkovna o podobných plánech zatím pouze uvažuje. Alza ale nekončí, nyní se chystá na implementaci upgradu na Slovensko a Maďarsko.

 


Připravila: Petra Sauerová

Foto: Shutterstock