CoolClub pro IT odborníky

Oculus designer vytváří obličejovou masku LED, která podporuje sociální odstup

19.04.2020

Jeden z designérů společnosti Facebook přišel s novým nástrojem, který umí udržet lidi dál od sebe. Společně s návrhářkou Chelsea Klukas představili Oculus na obličejové masce, která dokáže animovat krátké zprávy nebo grafiku. To nositelům umožňuje připomenout ostatním, aby si udržovali až dvoumetrový odstup.

Magazín

 

K dispozici pro předobjednávku za 90 USD a naplánované dodání začátkem května nebo možná dříve, LED Matrix Face Mask kombinuje relativně nízký, ale jasný 512-pixelový LED displej s nabíjecí baterií USB a omyvatelnou obličejovou maskou z bavlny. Pomocí aplikace pro Android nebo iOS můžete nakreslit obrázek, napsat text nebo použít přednastavení masky, které vydrží 3–4 hodiny na jedno nabití, což stačí na návštěvu v supermarketu nebo na procházku kolem domova.

 

DIY maska

Dobrou zprávou je, že černá maska ​​je funkční a jistá, aby upoutala pozornost - Klukas navíc take nabízí průvodce DIY na YouTube, jak si vyrobit svou vlastní, pokud nechcete platit 90 dolarů, z čehož budou výnosy sdíleny s COVID-19 WHO fondem. Pokud si tedy myslíte, že máte šicí dovednosti potřebné k vytvoření vlastního produktu, můžete si objednat pružné LED panely za 25 USD z Wearable Tech Tutorials.

 

 

Na druhou stranu maska ​není testována na lékařskou účinnost, ani nečiní nároky ohledně lékařské ochrany, takže je nabízena na vlastní nebezpečí. I když to není překvapivé, možná tento produkt budete považovat za designové inovátorství než něco, na čem závisí vaše zdraví. Pokud se s ní chcete bavit, může maska ​​zobrazovat také ekvalizér, který reaguje na vaši hudbu nebo zvuky z telefonu.

 

Nová norma?

Společnost Lumen Couture již léta vytváří oblečení na bázi LED, prodává programovatelné opasky, košile, sukně a také pronajímá kostýmy pro akce a komerční využití. Zatímco kategorie nositelných technologií je nasycena triky, načasování vydání této masky může být nejlepším příkladem toho, jak mohou vnější displeje prospívat nositelům i lidem v jejich okolí.

Být uvízlý doma po celé týdny dal světovým hardwarovým hackerům nějaký čas navíc, aby přišli s opravdu úžasnými výtvory. Po stopách zemí, jako je Čína a Jižní Korea, kde je používání obličejové masky běžnou a společensky přijatelnou praxí, zbytek světa přichází s myšlenkou, že nošení preventivních doplňků by mohlo být novou normou kupředu. Díky tomu bude existovat nejen obrovská poptávka po maskách, ale také poptávka po módních vzorech a maskách, které umožní uživateli projevit se výběrem textilie nebo v tomto případě dotekem technologie.

Masky si můžete koupit na webu Lumen Couture, ale právě teď (kdy v současné době není na skladě) jsou na produkt vysoké objednávky, takže může chvíli trvat, než dorazí vaše maska.

 

 

Připravil: Radek Svoboda

Foto: Facebook