CoolClub pro IT odborníky

Jak si prodloužit sváteční pohodu: TOP 10 vánočních filmů

09.12.2021

Zabalit se do deky s hrnkem horkého kakaa nebo kávy a užívat si maraton svátečních filmů je ideální způsob, jak si užít slavnostní atmosféru. Každý ví, že sledování dojemných vánočních filmů, zatímco venku padá sníh, je jednou z nejlepších částí roku. Proč si sváteční pohodu trochu neprotáhnout několika skvělými snímky? Máme pro vás top desítku, která stojí za to.

 

CoolMovie

 

Sám doma (1990)

Když je vám osm let, Vánoce vám může zkazit jen máloco - snad jen kromě toho, že vás rodina nechá náhodou doma při zběsilém spěchu na letiště, aby stihli dovolenou v Paříži. Ale nebojte se, Kevin McCallister (Macaulay Culkin) se o sebe naučí postarat, a dokonce si poradí i se dvěma nešikovnými lupiči (Joe Pesci a Daniel Stern), kteří mají zálusk na jejich rodinný dům.

 

 

Vánoční skřítek (2003)

Když byl Buddy (Will Ferrell) ještě batole, byl omylem odvezen na severní pól a vyrůstal tam spolu se skřítky. V dospělosti se vydává do New Yorku, aby našel svého skutečného otce, který o jeho existenci vůbec neví. Tento film přináší stejně tolik smíchu jako dojemných momentů.

 

Láska nebeská (2003)

Tato romantická komedie je stará již 18 let. Během této doby se z ní stala neodmyslitelná součást Vánoc a potěší snad každého, z velké části díky skvělému hereckému obsazení: Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Martin Freeman, Keira Knightley, Hugh Grant a mnoho dalších.

 

 

Santa Claus (1994)

Vánoční klasika, která si zaslouží místo na vašem seznamu. Scott Calvin (Tim Allen) se svým synem Charliem (Eric Lloyd) musí rychle rozvézt vánoční dárky, které před jejich domem nechal Santa Claus.

 

Grinch (2000)

Jim Carrey jako Grinch, toužící po ukradení Vánoc všem obyvatelům města Kdovíkov, ve filmové adaptaci knihy Dr. Seusse.

 

 

Polární expres (2004)

Na Štědrý den se malý chlapec Chris pochybující o existenci Santa Clause vydává na kouzelnou cestu Polárním expresem na severní pól a zároveň se učí o přátelství, odvaze a duchu Vánoc.

 

Prázdniny (2006)

Romantická komedie zasazená do období Vánoc. Příběh začíná ve chvíli, kdy si dvě hlavní hrdinky Iris (Kate Winslet) a Amanda (Cameron Diaz) vymění své domovy, aby utekly před svými problémy s milostným životem.

 

Velká vánoční jízda (2011)

Velká vánoční jízda pochází od studia Aardman Animations, které se proslavilo filmem Wallace a Gromit. Vypráví o Arthurovi, nejmladším synovi Santy, který zápasí s časem, během kterého musí doručit jeden zapomenutý dárek dříve, než se rozední.

 

 

Ukradené Vánoce (1993)

Klasický stop-motion film z dílny Tima Burtona. Jak lépe oslavit Vánoce než se strašidelným Jackem Skellingtonem z městečka Halloween, který je posedlý Vánocemi?

 

Vánoční prázdniny (1989)

Pusťte se do sledování příběhu rodiny Griswoldových, která se snaží přežít Vánoce. Ve filmu hrají Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Brian Doyle Murray, Doris Roberts či Juliette Lewis.

 

 

Připravila: Kristýna Nováková