CoolClub pro IT odborníky

Nejočekávanější PC hry roku 2021. Znáte je všechny? 

02.08.2021

Rok 2021 s sebou přináší i žhavé herní PC novinky. Pojďte si přečíst, jaké pecky letos spatří světlo světa a jaké hry se zařadily na list těch nejvíce očekávaných. Nabídneme vám zajímavosti za zákulisí i peprné ochutnávky v podobě trailerů.

 

PlayCool

 

Hitman 3

Rok 2021 byl ve světě gamingu zahájen slavnostně – vydáním oblíbené akční hry Hitman, které plynule navazuje na minulé 2 díly a představuje dokonalou zakončení trilogie s neohroženým agentem 47 v hlavní roli. Co vás v tomto díle čeká? Je to hned 6 misí, které vás vezmou na dobrodružnou cestu kolem světa. Těšit se můžete na romantický anglický venkov, pulzující čínskou metropoli či Blízký východ. Narozdíl od minulých dílů je tentokrát děj prezentován prostřednictvím videí, jež vám odhalí exkluzivní detaily o minulosti a vzpomínkách hlavního hrdiny. 

Release date: 20. ledna 2021

Důležité info: Hitman 3 vyšel mimo základní verzi také ve své deluxe variantě. Ta obsahuje digitální soundtrack, digitální knihu The World of Hitman a řadu dalších perliček.

 

Resident Evil Village 8

Hororová série Resident Evil nás provází už 25 let a stále má co nabídnout. Důkazem je i 8. díl Resident Evil Village, která se odehrává několik let po Resident Evil 7 Biohazard. Manželé Wintersovi si po hrůzostrašných zážitcích na farmě sice oddechli, ale ne na dlouho. Hlavní hrdina Ethan Winters se brzy ocitne v tajemné vesnici, kde na něj čeká nemilé překvapení v podobě krvežíznivých vlkodlacích a dalších nestvůr. Je jen na vás, zda se mu podaří přežít.

Release date: 7. května 2021

 

 

Deathloop

Tento rok se rovněž můžete těšit na zbrusu novou hru Deathloop, která v mnohém připomíná oblíbenou sérii Dishonored. Akční střílečka se odehrává na tajuplném ostrově Blackreef, který se ocitl pod nadvládou temných vizionářů. Ti uvrhli celý ostrov do časové smyčky, aby si zajistili vlastní nesmrtelnost. Ve hře se vtělíte do hlavního hrdiny Colta a vaším hlavním úkolem bude rozbít tuto časovou anomálii. A jak jinak než právě zneškodněním všech 8 vizionářů. Aby to nebylo tak jednoduché, při vyčerpání limitu nebo ztrátě života se vrátíte zpátky na start.

Release date: 14. září 2021

 

Far Cry 6

Peckou letošního roku bude také 6. díl oblíbené střílečky Far Cry, která vás přenese na exotický ostrov Yara. Příjemnou atmosféru tropické krajiny inspirované Kubou narušuje despotický vůdce Antón Castillo, kterého musíte svrhnout. Jeho sídlo se nachází ve městě Esperanza, takže na rozdíl od předchozích dílů konečně vydáte do víru rušného velkoměsta. To, co naopak zůstává stejné, je sandboxová hratelnost, objevování destinace a vzrušující souboje a přestřelky. Na dobrodružnou cestu za nastolení spravedlnosti se budete moci vydat už v říjnu.

Release date: 7. října 2021

Důležité info: Hra poběží bez české lokalizace

 

Halo Infinite 

Na svůj hvězdný nástup čeká také oblíbená střílečka Halo Infinite, která navazuje na Halo 5: Guardians. Mastera Chiefa alias Johna 117 zachrání pilot, který se společně s ním vydá na Zeta Halo Ring – hlavní dějiště celého příběhu. Tvůrci se u tohoto dílu sice inspirovali původní trilogii, ale zároveň ho opepřili o pár novinek v hratelnosti. Na co se můžete těšit? Dočkáte se například vystřelovacího háku nebo nového otevřeného prostředí. Ze čtvrtého dílu bude k dispozici splitscreen pro dva hráče a samozřejmě nesmí chybět ani multiplayer. 

Release date: konec roku 2021

Důležité info: Hra poběží bez české lokalizace

 

Na co se ještě těšit?

Seznam her, které letos spatří světlo světa, je samozřejmě mnohem delší. Mimo výše zmíněných 5 novinek se jistě vyplatí sledovat také vydání hororové hitovky Dying Light 2 Stay Human, akční adventury GhostWire: Tokyo, Kena: Bridge of Spirits nebo legendární strategické hry Age of Empires IV. Rozhodně se máte na co těšit.

 

Tip pro vás! Hororová adventura The Medium vás vyděsí. Čím?

 

 

Připravila: Petra Pruden

Foto: youtube.com; halowaypoint.com